luni, aprilie 15, 2024

CMA CGM se alătură Renault și Volvo în producția de dube electrice Flexis

EconomieCMA CGM se alătură Renault și Volvo în producția de dube electrice Flexis

Francezii Renault au anunţat miercuri că firma franceză de transport maritim CMA CGM a achiziţionat o participaţie de 10% în Flexis SAS, producător de dube electrice, companie înfiinţată împreună cu grupul suedez Volvo.

Compania care va produce următoarea generaţie de furgonete electrice a fost înfiinţată în martie 2022 de Renault şi Volvo, fiecare deţinând o participaţie de 45%. În următorii trei ani, ambele companii intenţionează să investească câte 300 de milioane de euro fiecare.

CMA CGM, prin PULSE, fondul său de energie specializat pe decarbonizarea sectorului de transport şi logistic, a achiziţionat participaţia de 10% în Flexis şi şi-a confirmat interesul pentru o investiţie strategică de până la 120 milioane de euro până în 2026.

Flexis SAS va avea sediul în Franţa iar furgonetele electrice vor fi produse la fabrica Renault din Sandouville, în nordul Franţei. Compania va angaja în următorii patru ani încă 550 de persoane, pe lângă cei 1.850 de angajaţi, a informat vineri grupul francez.

Philippe Divry va fi directorul general al noii companii iar Krishnan Sundararajan director operaţional.

Volvo Group, Renault Group şi CMA CGM Group au creat Flexis SAS pentru a conduce eforturile de decarbonizare a sectorului de transport şi logistic.

Conform firmelor, piaţa europeană a furgonetelor electrice ar urma să crească în medie cu 40% pe an până în 2030.

Vezi si alte articole...