luni, iunie 17, 2024

Cod portocaliu de caniculă în Capitală! 7 puncte de prim ajutor, amplasate în Sectorul 2

Din OrasCod portocaliu de caniculă în Capitală! 7 puncte de prim ajutor, amplasate în Sectorul 2

În contextul temperaturilor extrem de mari din această perioadă și sub incidența unui cod de caniculă emis de ANM, PS2 a furnizat informații cetățenilor din București cu privire la locurile de prim ajutor disponibile. În total, sunt disponibile 7 locații în care oamenii se pot prezenta în cazul în care resimt efectele caniculei.

Vara a debutat cu temperaturi de peste 35 de grade și cu un soare puternic. În contextul acestei situații, ANM a emis o avertizare de cod portocaliu pentru caniculă. Pentru a veni în sprijinul comunității, PS2 a comunicat că au fost amenajate 7 puncte de prim ajutor în aria pe care o administrează.

La aceste puncte, cetățenii din București vor găsi apă rece și asistență medicală în caz de necesitate. Autoritățile locale au precizat că aceste puncte sunt funcționale doar în zilele în care există avertizare de cod portocaliu sau roșu pentru condiții meteorologice deosebit de călduroase.

„Punctele de prim ajutor sunt operaționale doar în perioada avertizărilor meteorologice cod roșu sau portocaliu, la solicitarea Prefecturii Capitalei, conform planurilor de măsuri pentru prevenirea și eliminarea efectelor caniculei”.

Aceste puncte vor fi disponibile pe toată durata verii, când va fi necesar, și vor fi deservite de personal specializat. Aici, cetățenii vor putea să se odihnească într-un mediu răcoros, iar în caz de urgență, personalul va apela numărul de urgență 112. Primăria a furnizat și lista cu adresele celor 7 puncte de prim ajutor pentru populație.
Iată unde se găsesc acestea:
Primăria Sectorului 2, sala de așteptare Relații Publice – Strada Chiristigiilor nr. 11-13, Serviciul Asistență Socială „Colentina” – Strada M.I. Glinka nr. 7 Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Basarabia” – Bulevardul Basarabia nr. 96, Sediu DGASPC Sector 2 – Strada Olari nr. 15, Sediu DGASPC Sector 2 – Strada Dimitrie Racoviță nr. 22, Sediu DGASPC Sector 2 – Calea Moșilor nr. 229, Sediu DGASPC Sector 2 – Șoseaua Pantelimon nr. 301.
Codul portocaliu emis de meteorologi va fi în vigoare până la data de 12 iunie 2024, ora 10:00. Prin urmare, temperaturile maxime înregistrate în Capitală vor oscila între 37 și 37 de grade Celsius.
După încheierea acestei avertizări, Bucureștiul va rămâne sub un cod galben de temperaturi ridicate, în intervalul 12 iunie, ora 10:00 – 12 iunie, ora 21:00. În aceste condiții, oamenii sunt sfătuiți să: Rămână în case la orele amiezii, Consumați multă apă și să limiteze consumul de băuturi alcoolice, Poarte haine lejere, de culori deschise și din fibre naturale, care să acopere cât mai multă piele.

Vezi si alte articole...