miercuri, iunie 19, 2024

Coldplay vine la București. Concertele sale vor fi prietenoase cu mediul

Din OrasColdplay vine la București. Concertele sale vor fi prietenoase cu mediul

Coldplay sosește în București, iar concertele lor vor fi caracterizate de o abordare ecologică, cu amprenta de carbon redusă la jumătate față de ultimul lor turneu din urmă cu opt ani. Publicul va dansa pe o podea cinetică, generând energie în timpul spectacolului.

Potrivit informațiilor din Știrile PRO TV, fanii Coldplay prezenți la stadion vor putea contribui la generarea energiei pentru concertul din București. Prin dansul lor pe o podea cinetică și folosirea combustibililor alternativi ecologici, aceștia vor ajuta la reducerea impactului asupra mediului, iar ambalajele de plastic de unică folosință vor fi eliminate complet.

Roxana Cojocaru, Manager de Sustenabilitate pentru concertele Coldplay din România, subliniază că obiectivul este să se elimine complet plasticul de unică folosință la cele două concerte planificate pentru 12 și 13 iunie, pe Arena Națională.

Ea menționează că trupa este conștientă de impactul evenimentelor lor asupra mediului și, în urma unei colaborări de doi ani cu experți în domeniu, au dezvoltat o strategie pentru a reduce amprenta de carbon cu 50% față de turneul lor din perioada 2016-2017.

„Avem impresia că sustenabilitatea are legătură doar cu anumite domenii, când de fapt, ea are legătură cu toate, iar industria de entertainment nu face excepție. Au conștientizat într-o zi că și concertele lor au un impact asupra mediului, și criza climatică este una reală. Drept urmare, timp de doi ani au lucrat cu experți de mediu din întreaga lume și au construit o strategie pentru a o implementa pentru acest turneu care este acum în al doilea an, ambiția lor fiind să reducă amprenta de bioxid de carbon cu 50% față de turneul din 2016-2017”, a afirmat Roxana Cojocaru pentru Pro Verde.

 

Fanilor li se va permite accesul pe stadion cu ambalaje reutilizabile din plastic, care pot fi umplute cu apă gratuit. De asemenea, băuturile din zona barurilor vor fi servite doar în pahare reutilizabile, oferite gratuit.

Pentru detalii suplimentare despre concertul Coldplay, puteți accesa linkul AICI.

Vezi si alte articole...