marți, iunie 18, 2024

Comercianții din Sectorul 6 beneficiază de astăzi de o parcare destinată exclusiv lor

Din OrasComercianții din Sectorul 6 beneficiază de astăzi de o parcare destinată exclusiv lor


Începând de astăzi, comercianții din Sectorul 6 beneficiază de o parcare exclusivă în care pot utiliza locurile de parcare în baza unui abonament lunar. Primăria Sectorului 6 a anunțat prin intermediul paginii lor de Facebook că această parcare dedicată exclusiv comercianților este prima de acest gen din București.

Parcarea dispune de 30 de locuri marcate corespunzător și este prevăzută cu o barieră. Aceasta se află în Piața Drumul Taberei 2. Scopul amenajării acestei parcări este de a elibera trotuarele de mașinile și dubițele comercianților care aduc marfă. Astfel, comercianții au acum un spațiu special dedicat lor, evitând astfel blocarea trotuarelor și a parcărilor rezidențiale din zonă.

Accesul în locurile de parcare se realizează numai în baza achiziționării unui abonament lunar, care costă 150 de lei și este valabil în intervalul orar 06:00-22:00.

Plata abonamentelor se poate face fizic la casieria Administrației Comerciale Sector 6, situată la adresa Șoseaua Virtuții nr. 148, etajul 1. Comercianții din Sectorul 6 pot achiziționa și ridica abonamentele începând de astăzi.

La finele lunii aprilie, s-a desfășurat o amplă acțiune de salubrizare pe terenul situat la capătul Bulevardului Timișoara din Sectorul 6, acolo unde urmează să fie amenajată o pădure urbană. Această zonă se află în proprietatea Primăriei Municipiului București și administrarea a fost preluată de Primăria Sectorului 6 în anul 2019.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că s-a continuat curățarea munților de gunoi de pe terenul aflat în administrarea primăriei. Suprafața acestui teren este de aproximativ 5 hectare și a fost preluat în administrarea Primăriei Sectorului 6 în anul 2021, deși proprietarul de drept al terenului este Primăria Municipiului București.

În 30 de ani, aici au fost aruncate fel de fel de deșeuri, inclusiv cele provenite din construcții, nimeni nu l-a igienizat, astfel că totul s-a transformat într-o mare de mizerie. Cât vezi cu ochii!


În această vară, o parte a terenului va fi amenajată drept bază pentru mașinile de curățenie ale Sectorului 6. După finalizarea lucrărilor de amenajare, aproximativ jumătate din suprafața totală a terenului, adică 2 hectare, va fi destinată plantării unei păduri urbane, a anunțat Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Salubrizarea acestui teren a început la finalul lunii aprilie, iar în câteva zile vom termina de salubrizat o porțiune de 1 hectar pe care erau concentrate cele mai mari cantități de deșeuri din toată acea zonă, adică 21.580 metri cubi de deșeuri, a spus acesta.


În fiecare zi, zeci de camioane sunt utilizate pentru a îndepărta gunoiul de pe teren, a declarat primarul la începutul lunii curente.

Zona verde se va întinde pe două hectare, o adevărată perdea forestieră, ce va oferi protecție pentru așezările din zonă, dar și o gură de oxigen locuitorilor, atât de binevenită, a declarat Primăria Sectorului 6 pe Facebook.

Vezi si alte articole...