luni, aprilie 15, 2024

Concentrație de avioane de recunoaștere deasupra României. Rusia pune la adăpost Flota Mării Negre

ActualitateConcentrație de avioane de recunoaștere deasupra României. Rusia pune la adăpost Flota Mării Negre

Concentrație de avioane de recunoaștere deasupra României. Rusia pune la adăpost Flota Mării Negre de teama unui atac. În Marea Neagră și regiunea Mării Negre, se observă din nou o concentrație mare de drone și avioane de recunoaștere NATO, potrivit Flightradar24.

Concentrație de avioane de recunoaștere deasupra României. Rusia pune la adăpost Flota Mării Negre de teama unui atac.

Kremlinul acuză NATO că informațiile obținute cu dronele și avioanele de recunoaștere sunt date Kievului pentru a-și regla atacurile.

Concentrație de avioane de recunoaștere deasupra României. Rusia pune la adăpost Flota Mării Negre

Acum, Rusia se teme de un atac major asupra ceea ce i-a mai rîmas din Flota Mării Negre, nave mutate în portul Novorossisk, care intră în aria de cercetare a aeronavelor NATO de cercetare.

avioane

UK Defense Intelligence a indicat că Rusia încearcă să-și protejeze instalațiile din orașul-port Novorossiysk de atacurile ucrainene, potrivit European Pravda.

O imagine prin satelit a intrării în portul Novorossisk, publicată pe Twitter, indică faptul că acesta este acum parțial blocat de șlepuri pentru a reduce probabilitatea unei breșe ce ar putea fi fructificată de navele de suprafață (USV) ucrainene fără echipaj.

UK Defense Intelligence a remarcat că, după o serie de lovituri de succes ucrainene asupra orașului-port Sevastopol din Crimeea, Novorossiisk a devenit esențial pentru protejarea celor mai valoroase bunuri ale Flotei ruse de la Marea Neagră.

Flota mai are doar două nave de debarcare, dar are navele mari de război.

Agenția a menționat că Viktor Sokolov, fostul comandant al Flotei Ruse de la Marea Neagră, a fost înlocuit după succesele ucrainene în folosirea USV-urilor împotriva țintelor rusești atât pe mare, cât și în port.

Succesorul său, viceamiralul Serghei Pinciuk, încearcă acum să mărească șansele de supraviețuire ale navelor de război rusești prin luarea de măsuri suplimentare preventive și defensive, inclusiv reducerea decalajului de intrare în instalațiile portuare, a adăugat UK Defense Intelligence.

Vezi si alte articole...