marți, iunie 18, 2024

Conflict între suporteri la meciul dintre CSA Steaua și Dinamo București

Din OrasConflict între suporteri la meciul dintre CSA Steaua și Dinamo București

Pe data de 18 aprilie, suporterii echipelor CSA Steaua și Dinamo București s-au implicat într-un conflict pe stadionul din Ghencea, cu puțin timp înainte de începerea meciului de fotbal. Acest incident a dus la amenzi din partea Jandarmeriei, care au întocmit nouă acte de sesizare pentru diverse infracțiuni, cum ar fi tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere sau trafic și consum de droguri.

De asemenea, au fost aplicate și 11 sancțiuni contravenționale, inclusiv sancțiuni pentru violența cu ocazia competițiilor sportive sau pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, ordine și liniște publică. În plus, au fost interzise accesul la competițiile sportive pentru 8 persoane, pe o perioadă între 6 luni și un an. Conform Antena 3 CNN, aceste sancțiuni au fost aplicate în urma conflictelor care au avut loc între suporteri.

Deși jandarmii se aflau la stadion pentru a menține ordinea publică, suporterii au aruncat petarde pe teren. Pentru a evita orice conflict între fanii celor două echipe, aproximativ 9.000 de jandarmi au fost mobilizați în și în jurul stadionului. Cu toate acestea, au existat incidente între suporteri. Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a confirmat că a avut loc un incident și că jandarmii prezenți la fața locului au intervenit.

„În jurul orei 12:30, în zona stadionului Steaua, un grup de 10-15 suporteri ai echipei CSA Steaua a intrat în conflict cu un grup de aproximativ 40 de suporteri dinamoviști, veniți pentru amenajarea coregrafiei în stadion. Jandarmii prezenți în zona stadionului au intervenit prompt și au reușit să stopeze incidentul. În urma incidentului, mai multe persoane au fost identificate, reținute și conduse la secțiile de poliție pentru luarea măsurilor legale.

De asemenea, asupra acestora au fost găsite mai multe materiale pirotehnice”

Vezi si alte articole...