joi, martie 23, 2023

Vreme instabilă în București, conform ANM

Deși în acest weekend bucureștenii se pot...

Consiliul Judeţean Maramureş a votat bugetul pentru 2023 – Ionel Bogdan: Avem un buget orientat spre investiţii, în care am crescut cu 62,43% suma alocată dezvoltării

EconomieConsiliul Judeţean Maramureş a votat bugetul pentru 2023 - Ionel Bogdan: Avem un buget orientat spre investiţii, în care am crescut cu 62,43% suma alocată dezvoltării

”În bugetul pentru anul 2023 asigurăm sumele necesare pentru derularea proiectelor importante pentru Maramureş, iar aici fac referire la cheltuielile neeligibile, la cofinanţări. De asemenea, avem deja finanţările asigurate prin fonduri europene pentru peste 20 de proiecte”, a transmis Ionel Bogdan.

Potrivit datelor transmise de Consiliul Judeţean Maramureş, extinderea, modernizarea Terminalului pentru Pasageri şi creşterea gradului de siguranţă şi securitate a Aeroportului Internaţional Maramureş prin achiziţionarea de echipamente specifice, extinderea şi modernizarea ambulatoriilor integrate la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Boli Infecţioase Baia Mare, modernizarea şi reabilitarea Muzeului Judeţean de Etnografie şi Artă Populară, a Centrului şcolar de educaţie incluzivă Baia Mare – căminul şi grădiniţa, a Centrului şcolar de educaţie incluzivă Vişeu de Sus, a clădirii internat din cadrul Centrului de educaţie incluzivă Târgu Lăpuş şi a Şcolii gimnaziale speciale Baia Mare, patrimoniul vernacular al satului Breb, proiectul ALTHERA sunt printre proiectele pentru care contractele de finanţare au fost deja semnate.

”Cele mai importante investiţii consolidate în bugetul pentru anul 2023 sunt pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, pentru care s-au alocat 103,26 milioane lei. Dezvoltarea infrastructurii de sănătate este un alt obiectiv major asumat de administraţia judeţului, pentru care au fost alocaţi 17,4 milioane lei în bugetul pentru 2023. Pentru dezvoltarea Aeroportului Internaţional Maramureş este prevăzută suma de 8,9 milioane lei, iar pentru învăţământ este alocată suma de 6,85 milioane lei”, a transmis Consiliul Judeţean Maramureş.

Sursa citată a precizat că peste 1,30 miliarde de euro este valoarea celor mai importante investiţii derulate de Consiliul Judeţean Maramureş: 1,17 miliarde euro sunt pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii rutiere, peste 92 milioane de euro vor fi investiţi în infrastructura de sănătate, iar 47 milioane de euro vor merge către dezvoltarea Aeroportului Internaţional Maramureş.

”Avem un portofoliu de proiecte consistent pe care l-am creat în aceşti doi ani şi jumătate ca preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, iar rezultatele dorite şi mult aşteptate de maramureşeni încep deja să se vadă, având în vedere că o parte din aceste proiecte vor fi finalizate pe parcursul acestui an”, a adăugat preşedintele Ionel Bogdan. 

 

 

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro