sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Consiliul Local al Sectorului 2 a votat miercuri, 14 februarie, bugetul local pe anul 2024

Din OrasConsiliul Local al Sectorului 2 a votat miercuri, 14 februarie, bugetul local pe anul 2024

Consiliul Local al Sectorului 2 a aprobat miercuri, 14 februarie, bugetul local pentru anul 2024. Alocarea de resurse financiare pentru Sectorul 2 în acest an se ridică la aproximativ 2,6 miliarde de lei. PS2 a comunicat că prioritățile principale în ceea ce privește cheltuirea acestor fonduri sunt educația, anveloparea blocurilor, reabilitarea străzilor și amenajarea spațiilor verzi. Primăria Sectorului 2 a emis un comunicat în care a menționat că, conform estimărilor, în 2024 Sectorul 2 preconizează venituri totale în valoare de 2.246.610.000 lei și cheltuieli totale de 2.570.675.000 lei. Se prevede că 1.254.428.000 lei, adică 49% din totalul cheltuielilor estimate pentru acest an, vor fi investiți în dezvoltarea Sectorului 2.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat următoarele:

„În 2024 investim în jur de 600 de milioane de lei în școli, dintre care 340 de milioane de lei, un record pentru Sectorul 2, sunt investiți în săli de clasă mai moderne, săli de sport mai bune, curți mai primitoare. Bugetul include și cele 4 grădinițe pe care le-am început anul trecut și pe care le finalizăm anul acesta.

540 de copii vor avea locuri noi în grădinițele din Sectorul 2, construite la cele mai înalte standarde. Tot în bugetul de anul acesta am prins bani și pentru a 5-a grădiniță, de lângă creșa de pe strada Ion Vlad, ce va fi gata în septembrie. Un nou corp de școală, de 260 de locuri, va fi ridicat în incinta unității de învățământ Maria Rosetti, pentru ca elevii să poată învăța într-un singur schimb”.

PS2 intenționează să se implice în reabilitarea termică a blocurilor și în reparația a peste 80 de străzi, inclusiv șapte străzi în Noul Centru Vechi, în cadrul revitalizării zonei Obor. De asemenea, sunt prioritare investițiile în spații verzi și în crearea de noi piste de biciclete.

„Anveloparea blocurilor rămâne o prioritate. Am alocat peste 400 de milioane de lei pentru reabilitarea a 150 de blocuri în 2024. Acest lucru înseamnă că 8.500 de familii nu vor mai suferi de frig la iarnă. Totodată, vom avea multe șantiere deschise anul acesta în mai mult zone din Sectorul 2. Pornim și investiții în spații verzi, cele mai importante fiind Parcul Plumbuita și Parcul Național”.

Bugetul Sectorului 2 a fost adoptat cu două amendamente. Primul amendament vizează ajustarea atât a veniturilor, cât și a cheltuielilor, determinând o reducere a bugetului local cu suma de 54.421.000 lei, în principal datorită repartizării sumelor defalcate din TVA, provenite din bugetul de stat. Cel de-al doilea amendament constă în creșterea cheltuielilor pentru achiziționarea a 3 parcări securizate destinate bicicletelor.

Vezi si alte articole...