sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Controale de final de an în piețele din București: amenzi de aproape 600.000 de lei după verificări

Din OrasControale de final de an în piețele din București: amenzi de aproape 600.000 de lei după verificări

În perioada sărbătorilor de iarnă, Prefectura Capitalei a realizat controale în piețele din București, în care au fost vizate unitățile de procesare, prelucrare, depozitare, valorificare și de alimentație publică, precum și centrele comerciale și târgurile din oraș.

În urma acestor controale, au fost date amenzi în valoare de aproximativ 600.000 de lei, iar sume de bani și produse în valoare de peste 100.000 de lei au fost confiscate.

„Scopul deciziei a fost verificarea condițiilor igienico-sanitare și pentru siguranța alimentelor, inclusiv în centrele neautorizate, în vederea prevenirii toxiinfecțiilor alimentare, dar și combaterea activităților de comerț ilegal”, transmite Prefectura Capitalei.

Amenzi de aproximativ 600.000 de lei în piețele din București

Au fost realizate controale în piețele din București în perioada sărbătorilor de iarnă, în unitățile de procesare, prelucrare, depozitare, valorificare și de alimentație publică, centrele comerciale și târgurile din oraș. În urma acestora, au fost aplicate amenzi în cuantum de aproximativ 600.000 de lei și au fost confiscate sume de bani și produse în valoare de peste 100.000 de lei.

Activitatea comisiilor de control a fost coordonată de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, cu sprijinul altor instituții responsabile de sănătatea publică și protecția consumatorilor.

Prefectul Capitalei îi sfătuiește pe locuitorii orașului să facă cumpărăturile doar din centrele autorizate, care sunt special amenajate pentru comercializarea produselor agroalimentare. Toni Greblă le recomandă bucureștenilor să acorde o atenție deosebită calității produselor cumpărate, pentru a se evita problemele de sănătate.

Vezi si alte articole...