spot_imgspot_img

Crenvurști de porc cu până la 11 E-uri! Atenție la mâncați!

ActualitateCrenvurști de porc cu până la 11 E-uri! Atenție la mâncați!

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor de crenvurști de porc din România. Au fost analizate 19 produse. Rezultatele au arătat că procentul de carne de porc în compoziția produselor variază între 10% și 93%.

Unele produse sunt comercializate sub denumirea “Crenvurști carne de porc”, dar carnea de pui este primul ingredient din listă. Carnea de porc este a patra poziție în lista ingredientelor pentru 57.89% dintre produse, în timp ce apa este cel de-al doilea ingredient în 57.89% dintre produse și sarea este al treilea ingredient în 31.57% dintre produse. Ingredientele sunt listate în ordine descrescătoare, astfel primul fiind în cantitatea cea mai mare și ultimul în cantitatea cea mai mică. 100% dintre produse conțin E-uri (aditivi alimentari) și numărul acestora variază între 2 și 11.

Nitrit de sodiu (E250) se găsește în 100% dintre produse, difosfat de sodiu (E450) în 84.21% dintre produse, acid asorbic (E300) în 84.21% dintre produse și carmina (E120) în 57.89% dintre produse. Toate produsele au informații nutriționale menționate pe etichetă. Valoarea energetică variază între 175 kcal și 297 kcal, iar cantitatea de grăsimi variază între 8.5 g și 26 g. Procentul de proteine variază între 8.8 g și 21.7 g. Conținutul de sare variază între 1.2 g și 3 g.

Cantitatea de proteine în produsele studiate variază între 10g și 16.76g. Cantitatea de sare în produsele studiate variază între 1.02g și 3g. Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame pe zi. Pentru a afla rapid toate informațiile de pe etichetele produselor, descarcă gratuit aplicația InfoCons și scanonează etichetele produselor pentru a afla cantitatea de aditivi alimentari, zahăr, sare și calorii din produsele respective.

În Legea 190 din 2018, articolul 7 menționează că activitatea jurnalistică este exonată de anumite prevederi ale Regulamentului GDPR, atunci când se menține un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din acest articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice accesibile.

Vezi si alte articole...

Cele mai populare articole...