miercuri, aprilie 17, 2024

Cum au evoluat chiriile în februarie. Creșteri de preț pentru apartamentele cu două camere

ImobiliareCum au evoluat chiriile în februarie. Creșteri de preț pentru apartamentele cu două camere

În luna februarie au existat creșteri moderate ale prețurilor chiriilor din București, cele mai mari majorări înregistrându-se în sectorul 2 (+5%). Singurul sector în care s-au înregistrat scăderi este sectorul 5 (-1%).

Prețurile medii pentru închirierea unei garsoniere s-au încadrat între 260 de euro (în sectorul 5) și 370 de euro (în sectorul 1). Apartamentele cu două camere au avut prețuri medii cuprinse între 410 euro (sectoarele 4 și 6) și 600 de euro (sectorul 1).

Apartamentele cu trei camere au avut prețuri medii cuprinse între 499 euro (în sectorul 6) și 890 euro (sectorul 1), iar cele cu patru camere, prețurile medii s-au încadrat între 500 euro (sectorul 6) și 1925 euro (sectorul 1).

În țară, în luna februarie, cele mai mari scăderi au fost la apartamentele de trei camere din Constanța, unde prețul solicitat este cu 7% mai mic, și în Cluj-Napoca în cazul garsonierelor, unde prețul a scăzut cu 3%.

În același timp, cele mai mari creșteri de la o lună la alta s-au înregistrat în Arad, la apartamentele cu două camere (9%), în Sibiu la garsoniere (+8%), și în Brașov și Oradea la apartamentele cu două camere (+7%).

Interesul pentru chirii s-a menținut constant în luna februarie, românii vizualizând cu 7% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare față de aceeași perioadă a anului trecut și realizând cu 30% mai multe contactări, conform pe Storia.ro

Totuși, față de luna ianuarie, numărul de pagini vizualizate în februarie este cu 6% mai mic, iar cel al contactărilor cu 10% mai scăzut, dar trebuie luat în calcul și că luna a fost mai scurtă.

Durata de timp în care anunțurile de închiriere au rămas active a fost cu 28% mai mică față de luna ianuarie și cu 8% în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: Extremele segmentului rezidențial atrag chiriași pe termen lung și au randamente mai bune

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Vezi si alte articole...