sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Cum sa iti reduceti cheltuielile lunare?

Continut SposorizatCum sa iti reduceti cheltuielile lunare?

Dacă, la fel ca mulți romani aveți adesea prea mulți bani la sfârșitul lunii, este normal să vă gândiți să vă luați un loc de muncă mai bun sau să vă ocupați de o activitate secundară. Nu că ar fi ceva rău în asta. Dar adevărata problemă s-ar putea să nu fie cât de mult câștigi, ci cât de mult cheltuiești. S-ar putea să trebuiască să reduceți cheltuielile – poate drastic.

Cum faceți acest lucru? Există multe modalități de a reduce cheltuielile și de a economisi bani. Trebuie doar să știți unde să căutați.

1. Țineți evidența obiceiurilor dumneavoastră de a cheltui

Dacă ai avut vreodată un copil mic în casă, știi cum pot dispărea dacă nu ești atent la ei. Ei bine, și banii sunt la fel. Soluția este simplă, dar necesită disciplină: Țineți o evidență scrisă a ceea ce cheltuiți. Dacă nu știi unde se duc banii tăi, este aproape imposibil să știi unde poți reduce cheltuielile.

Ca să fie clar, ne referim la tot, chiar și la leul pe care l-ați plătit pentru o băutură răcoritoare. Simplul fapt de a face acest lucru vă va face să vă gândiți dacă într-adevăr ar trebui să faceți acea cheltuială. Folosiți un caiet, o foaie de calcul sau o aplicație pentru bani. Faceți acest lucru timp de cel puțin o lună – două luni este mai bine – și veți avea informațiile de care aveți nevoie pentru următorul pas al procesului.

2. Stabilirea unui buget

La modul cel mai simplu, crearea unui buget necesită trei lucruri: Să știi cât câștigi, să știi cât cheltuiești și să îți faci un plan pentru a cheltui mai puțin decât câștigi, astfel încât să poți economisi ceea ce rămâne. Importanța elaborării unui buget constă în faptul că, odată ce știi care sunt veniturile și cheltuielile tale, poți prioritiza cheltuielile pentru a-ți atinge obiectivele.

3. Actualizarea abonamentelor

Iată una ușoară: Există reviste, servicii de streaming sau abonamente pe care nu le folosiți prea mult sau nu le mai folosiți. Anulați-le. Au trecut luni de zile de când nu ați mai folosit efectiv acest produs sau serviciu? Poți găsi o versiune mai ieftină? Scapă de ea. Dacă vă dați seama că vă lipsește, puteți oricând să vă reabonați când banii nu mai sunt la fel de puțini.

4. Mănâncă la domiciliu

Trebuie să mănânci. Dar nu trebuie să mâncați în oraș. Ne-am prins: Mâncatul la restaurant sau mâncarea la pachet economisește timp și este probabil mai gustoasă decât ceea ce iese din bucătăria ta. Cu toate acestea, este mult mai scump. Foarte mult. Încearcă să manânci cat mai mult mancare gătită pentru reducerea costurilor .

5. Cumpărături în baza unei liste

Dacă îți iei mâncarea de la o băcănie în loc de un restaurant, minunat! Acum, veți dori să economisiți bani la magazinul alimentar, iar o modalitate încercată și adevărată de a face acest lucru este să faceți o listă de cumpărături în avans și să vă țineți de ea.

6.Inlocuirea vicilor 

Dacă aveți vicii precum alcolul sau fumatul, iata cum poți reduce costurile. Cumpără băuturile la cele mai bune prețuri de pe piață. Înlocuirea pachetelor de tigarete cu tutunul de rulat este o soluție perfecta pentru bugetul tău.

Vezi si alte articole...