luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Cum să treceți peste stresul din primele zile de alăptare: rolul lanolinei

MedicalCum să treceți peste stresul din primele zile de alăptare: rolul lanolinei

Primele zile de alăptare pot fi o perioadă dificilă și stresantă pentru multe mame. Durerile de mamelon, dificultățile de prindere a bebelușului și lipsa de somn pot contribui la un sentiment de copleșire și frustrare.

Cu toate acestea, este important să rețineți că alăptarea este o abilitate care se învață și că majoritatea mamelor și bebelușilor vor reuși să o stăpânească în timp și cu răbdare.

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să depășiți stresul din primele zile de alăptare:

 Căutați ajutor și sprijin:

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu o moașă despre dificultățile cu care vă confruntați. Alăturați-vă unui grup de sprijin pentru mame care alăptează. Solicitați ajutorul partenerului, familiei sau prietenilor.

Poziționare și prindere:

Asigurați-vă că aveți o poziție confortabilă și că bebelușul este prins corect la sân. Există o varietate de poziții de alăptare pe care le puteți încerca pentru a găsi una care să fie confortabilă atât pentru dumneavoastră, cât și pentru bebeluș. Consultați un consultant în lactație pentru a vă ajuta să vă asigurați că bebelușul se prinde corect la sân.

 Frecvență și durată:

Alăptați la cerere, ori de câte ori bebelușul dă semne de foame. Nu este necesar să stabiliți un program strict de alăptare. Fiecare bebeluș are propriul ritm de hrănire.

 Îngrijirea mameloanelor:

Mențineți mameloanele curate și uscate. După fiecare alăptare, aplicați o picătură de lapte matern pe mameloane și lăsați-le să se usuce la aer.  Puteți aplica lanolină pură pe mameloane pentru a le hidrata și a preveni fisurile.

Rolul lanolinei:

Lanolina este o substanță naturală, sigură pentru bebeluși, care poate fi folosită pentru a hidrata mameloanele și a preveni fisurile. Este important de reținut că lanolina nu trebuie utilizată în exces, deoarece poate bloca porii pielii.

Sfaturi suplimentare:

Beți multe lichide pentru a vă menține hidratată. Mâncați alimente hrănitoare pentru a vă menține energia. Odihniți-vă cât mai mult posibil. Nu vă descurajați dacă întâmpinați dificultăți. Alăptarea este o abilitate care se învață și necesită timp și răbdare.

 Cu perseverență și sprijin, veți depăși provocările din primele zile de alăptare și veți reuși să vă bucurați de această experiență specială cu bebelușul dumneavoastră.

Vezi si alte articole...