sâmbătă, februarie 24, 2024

De ce să nu te zgârcești când vine vorba de renovarea băii?

LifeDe ce să nu te zgârcești când vine vorba de renovarea băii?

 

Sursa: pexels.com

Când te gândești la renovarea băii tale, știm că tentația de a încerca să o faci rapid sau cu cât mai puțini bani posibil este mare. Dar, dacă îți dorești să obții un proiect de renovare încheiat cu succes și un rezultat de calitate, cuvintele rapid și ieftin nu ar trebui să se regăsească în vocabularul tău.

Cu toate că internetul este plin de tutoriale și specialiști care îți promit că te vor învăța să realizezi proiectul de renovare corect, rapid și ieftin, lucrurile nu stau tocmai așa. De cele mai multe ori, când încerci să combini toate aceste aspecte și să grăbești procesele, această combinație te poate pune în dificultate.

Materialele și accesoriile de calitate pot fi mai scumpe, dar oferă durabilitate și rezistență superioare în timp

Realizarea unei renovări de baie de calitate, rapid și la un preț mic este foarte greu de atins. Iluzia unui proiect de renovare ieftin îi încântă pe mulți, însă realitatea este destul de diferită. Fiecare factor diferit vine cu avantajele și dezavantajele sale, iar toate cele trei nu pot fi implementate simultan. Dacă te zgârcești când vine vorba de prețul materialelor, în doar câțiva ani va trebui să le înlocuiești, deoarece, de cele mai multe ori, prețul mai mic se reflectă în calitatea slabă a materialelor și accesoriilor. Acest lucru este valabil indiferent că vorbim despre gletul necesar pentru montarea gresiei, un vas de toaletă ieftin sau mobilierul de baie ales.

Costul este un aspect extrem de important când vine vorba despre orice proiect de renovare. Deși poți obține produse de calitate pentru mai puțin – și cu siguranță nu trebuie să optezi pentru cele mai scumpe branduri – a încerca să faci economii într-un proiect de renovare garantează adesea eșecul acestuia.

O renovare de calitate necesită timp. Vrei să te asiguri că investești în produse de calitate și oferi echipei tale spațiul și timpul necesare pentru a realiza proiectul ca la carte.

Sursa: pexels.com

Aceste aspecte nu sugerează faptul că trebuie să investești în produse și materiale de top de fiecare dată. Dar investiția în materialele și accesoriile potrivite îți oferă liniștea că noua ta baie va arăta cât mai bine. De exemplu, nu vrei să fii nevoit să recurgi la improvizații, cum ar fi o aplică montată inestetic deasupra oglinzii, nu? Cu siguranță vrei să aștepți momentul în care ai bugetul necesar pentru o oglindă de baie cu led.

În plus, cu un buget serios, îți vei permite să angajezi meseriașii potriviți, pentru a te asigura că beneficiezi de profesionalismul care îți garantează faptul că nu vei ajunge în situația de a avea nevoie de reparații în câteva luni (sau chiar săptămâni) pentru o muncă dubioasă.

Ia în considerare riscurile la care te expui dacă faci compromisuri

E de înțeles că uneori vrei doar să mergi mai departe sau să finalizezi renovarea băii. Așa că, dacă rapiditatea, costul redus și calitatea sunt toate importante pentru tine, este de asemenea important să înțelegi și ce implică compromisurile și ce trebuie să sacrifici pentru a obține ceea ce vrei.

De exemplu, un proiect de renovare presupune o gaură mai mult sau mai puțin serioasă în bugetul tău. Dacă materialele folosite sunt mult prea ieftine și de o calitate îndoielnică, vei fi pus în situația de a le înlocui în doar câteva luni, lucru care se poate dovedi extrem de dificil după ce ai cheltuit un buget însemnat pe o renovare completă. În plus, când apar astfel de probleme, repararea lor nu poate aștepta. Până la urmă, cu toții ne dorim să avem căzi de baie funcționale, vase WC cu scurgeri eficiente și faianță montată corect, care nu prezintă risc de accidentări sau un aspect inestetic.

Vei observa că obiectele sanitare, fie că vorbim aici de accesorii, mobilier sau elementele funcționale, dacă sunt de calitate, rezistă mai bine și oferă o durată de viață mai lungă și economisire pe termen lung.

 

Vezi si alte articole...