luni, iunie 17, 2024

Decorează-ți casa în stil italian. Află care sunt caracteristicile stilului

MedicalDecorează-ți casa în stil italian. Află care sunt caracteristicile stilului

Decorul în stil italian este renumit pentru eleganța sa, atenția la detalii și atmosfera caldă și primitoare pe care o oferă unei case. Stilul este îndrăgit în special pentru funcționalitatea elementelor sale cheie. Află în acest articol care sunt elementele cheie alestilului italian și cum îți poți amenaja și tu căminul în acest fel.

Elementele cheie ale stilului italian

Simbolurile stilului sunt elementele arhitecturale grandioase inspirate din zona mediteraniană, la exterior, casele construite în acest stil au cu siguranță coloane sau arcade impunătoare.

Acoperișurile înclinate sunt o caracteristică a stilului, atât estetic plăcute, cât și funcționale pentru modul foarte eficient în care se poate scurge apa de pe acesta, fiind mult mai durabile. În general aceste acoperișuri sunt făcute din țiglă roșie sau teracotă, calitatea superioară a meterialelor fiind o altă caracteristică a stilului italian.

Designerii italieni pun un mare accent în folosirea materialelor calitative, foarte durabile și costisitoare precum marmura, lemnul masiv, textile fine și tapițerii din piele.

Într-o casă decorată în stil italian vom găsii cel mai probabil elemente rustice, precum grinzi din lemn expuse, ziduri din piatră naturală sau pardoseli din teracotă. Aceste elemente sunt specifice caselor tradiționale din Italia, oferind o atmosferă primitoare și confortabilă întregii locuințe.

Un alt element cheie al stilului italian este folosirea culorilor calde vizibile atât pe pereți, cât și pe mobilă și decorațiuni. Cele mai uzuale culori folosite într-o casă italienească tradițională sunt auriu, arămiu, galben, portocaliu, roșu, dar și albastru sau verde măsliniu,  inspirate din materialele naturale și elementele din peisajul mediteranean.

Decorațiuni și amenajări interioare în stil italian

Mobilierul tradițional italian este cel din lemn masiv, cu detalii sculptate și finisaje lucioase, canapelele și fotoliile cu tapițerii din țesături naturale, precum in sau bumbac, iar bucătăriile înfățișează cele de mai sus, mese și scaune din lemn masiv, cu tapițerie din materiale naturale.

Elementele rustice și cele naturale sunt integrate cel mai des prin materiale precum piatră, lemn, teracotă sau ceramică. Aceste elemente pot fi folosite de exemplu ca blat de bucătărie, mese, sau elemente mai mici, de exemplu mânere ale dulapurilor din fier forjat.

Corpurile de iluminat joacă un rol foarte important în decorarea în stil italian, candelabrele, lampadarele sau veiozele cu abajur pot transforma o cameră în totalitate prin ambianța primitoare și atmosfera creată de lumina caldă.

Elementele de decor trebuie să fie destul de atent alese, stilul italian este foarte bine expus prin motive tradiționale, imprimeuri florale, obiecte din ceramică pictată și materialele naturale. Aceste elemente pot fi integrate prin perne decorative, tablouri, vaze de flori, suporturi pentru lumânări și imprimeuri.

Sursa: scauneonline.ro

Sursă foto: pinterest.com și unsplash.com

 

Articolul Decorează-ți casa în stil italian. Află care sunt caracteristicile stilului apare prima dată în Casoteca.

Vezi si alte articole...