joi, iulie 18, 2024

Demolare în Sectorul 1: un chioșc de flori de la Gara de Nord și o serie de panouri publicitare ilegale au fost distruse

Din OrasDemolare în Sectorul 1: un chioșc de flori de la Gara de Nord și o serie de panouri publicitare ilegale au fost distruse

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a anunțat că toate construcțiile ilegale care au fost ridicate pe domeniul public din zona administrată vor fi demolate în viitorul apropiat. Echipele din cadrul Poliției Locale Sector 1 și ADP Sector 1 au demolat un chioșc de flori construit ilegal pe domeniul public, care se află chiar la Gara de Nord din București, la intersecția cu bulevardul Dinicu Golescu.

„O construcție inestetică, murdară și ruginită care ocupa jumătate de trotuar, nu avea ce căuta acolo. A ajuns acum la fier vechi.

Așa cum am promis, la Sectorul 1 nimeni nu este mai presus de lege, iar cine nu a înțeles nici până acum acest lucru, suportă consecințele”, a afirmat Clotilde Armand.

De asemenea, aceleași echipe din cadrul Poliției Locale Sector 1 și ADP Sector 1 au demolat mai multe panouri publicitare montate ilegal în cartierul Străulești și pe strada Nordului.

În ultimii doi ani, Primăria Sectorului 1 a realizat numeroase demolări pentru construcțiile ilegale care au fost ridicate pe domeniul public din zona administrată.

Scopul acestor acțiuni a fost eliberarea domeniului public. În total, au fost demolate aproximativ 70 de panouri publicitare și 30 de chioșcuri.

Edilul Sectorului 1 a declarat că unele persoane au înțeles mesajul transmis de Primărie și au luat acțiuni în acest sens, ca de exemplu săptămâna trecută, o firmă de publicitate care a decis să demoleze pe cont propriu un panou amplasat ilegal în Piața Domenii.

„Acest panou nu mai era utilizat și nu mai respecta regulamentele urbanistice în vigoare, a afirmat Clotilde Armand”.

Firma respectivă a solicitat ajutorul administrației publice pentru a putea demola panoul în condiții sigure.

Astfel, Primăria Sectorului 1 s-a ocupat de asigurarea siguranței pietonilor și eliberarea locurilor de parcare din zona respectivă în timpul acțiunii de demolare.

Vezi si alte articole...