miercuri, aprilie 17, 2024

Drulă: Licitaţia pentru lotul 1 de 17 kilometri din Autostrada de Centură a Bucureştiului – Nord este neîncheiată de patru ani. Ministrul Grindeanu să oprească această nebunie

EconomieDrulă: Licitaţia pentru lotul 1 de 17 kilometri din Autostrada de Centură a Bucureştiului - Nord este neîncheiată de patru ani. Ministrul Grindeanu să oprească această nebunie

„Licitaţia pentru lotul 1 de 17km din Autostrada de Centură a Bucureştiului – Nord este încă neîncheiată la PATRU ANI de la lansare. Azi Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a anulat IARĂŞI evaluarea făcută de CNAIR. A ŞASEA OARĂ. De 6 ori (ultimele 4 respingeri fiind în mandatul dlui. Grindeanu) a respins CNAIR una din cele 2 oferte rămase în competiţie şi de fiecare dată acel constructor a câştigat în instanţă pe motiv că descalificarea nu este legală. Este incredibilă această bătaie de joc şi cum nimeni nu răspunde pentru ea. Din două una – ori acel constructor trebuie pe drept descalificat şi CNAIR este complet incompetent în a justifica această descalificare, ori este descalificat în continuu pe nedrept. În ambele cazuri vorbim de o neîndeplinire a obligaţiilor de serviciu (şi posibil, de corupţie) cu consecinţe grave asupra economiei româneşti”, a scris Cătălin Drulă, miercuri pe Facebook.

 

Liderul USR a adăugat că, în 29 noiembrie, după a 6-a evaluare, Sorin Grindeanu ne anunţa pe Facebook că e gata, avem constructor desemnat”, însă acum când a fost anulată evaluarea, tace.

 

„E prea mult totuşi, 4 ani şi 6 evaluări desfiinţate repetat de instanţe (CNSC şi Curtea de Apel Bucureşti). Acest sector din Autostrada de Centură leagă, practic, A1 Bucureşti-Piteşti de DN1 Bucureşti-Ploieşti (de unde autostrada este deja în construcţie până la A3 şi aproape de DN2, adică A0 Nord lotul 2 semnat în mandatul meu) şi este extrem de important pentru România şi pentru Capitală. Îi cer ministrului Grindeanu să îi tragă la răspundere pe responsabili, să îşi asume acest eşec colosal şi să oprească această nebunie. Cineva din CNAIR îşi bate joc de România şi trebuie oprit!”, a completat Drulă.

 

Vezi si alte articole...