miercuri, mai 29, 2024

Elev bucureștean, pasionat de fizică și astronomie, premiat la un concurs organizat de NASA

Din OrasElev bucureștean, pasionat de fizică și astronomie, premiat la un concurs organizat de NASA

Un elev în vârstă de 17 ani din București, numit Antonio Iordache, a fost distins cu un premiu de către NASA. Antonio s-a situat pe locul 4 printre cei aproape 30.000 de concurenți din 28 de țări, prezenți la concurs.

Pasiunea lui Antonio pentru fizică și astronomie l-a determinat să se înscrie la toate competițiile din domeniu de-a lungul anilor. Rezultatul său notabil a fost obținut la competiția organizată de NASA, unde a reușit să se evidențieze prin muncă asiduă și efort susținut.

Elevul din București a ocupat locul 4 cu proiectul său: o seră inteligentă capabilă să asigure hrană pentru 10.000 de oameni.

„Trebuie să iei în calcul orice, de la cum folosesti apa eficient pana la cum procesezi legumele si fructele pentru omenire, cum functionează societatea. M-am gandit la meritocratie, deoarece eu consider ca oamenii indiferent cat de mult si-ar dori aceasta libertate deplina nu au cum sa faca rost de ea deoarece avem nevoie de experti in domeniu sa ne conduca pe o colonie spatiala”, precizează Antonio.

Antonio a dezvoltat și soluții pentru procesarea hranei la bordul navei sale. El explică că seră inteligentă va putea furniza 20.000.000 de calorii pe zi pentru cei 10.000 de oameni.

Pe lângă pasiunea sa pentru fizică, acest tânăr de 17 ani a pus bazele unui club de inginerie aerospațială la școala la care învață.

Clubul a fost înființat la școala Jean Monnet acum aproximativ un an. Inițial, directoarea școlii a fost sceptică, dar ulterior a realizat că este un domeniu foarte apreciat de tineri, conform observatornews.ro.

„Acest club a apărut acum aproape un an la noi în şcoală, Am fost puțin sceptică la început, mi se părea un domeniu total necunoscut mie. Le oferă posibilitatea de a face altceva, ceva care sa le placa, în care să își găsească drumul în viaţă şi să facă alegeri corecte, ca asta ne dorim cel mai mult de la ei”.

Antonio își dorește să participe la conferința NASA din Los Angeles, iar ulterior își propune să facă un pas important pentru cariera sa, și anume să lucreze la NASA sau SPACEX.

Vezi si alte articole...