joi, mai 23, 2024

Este informația momentului despre Simona Halep! Decizia a fost anunțată chiar acum

SportEste informația momentului despre Simona Halep! Decizia a fost anunțată chiar acum

Vestea momentului despre Simona Halep! Sportiva în vârstă de 31 de ani are parte de o lovitură dură pe plan profesional chiar de la începutul anului. Constănțeanca, suspendată în continuare pentru dopaj, nu va participa la Australian Open 2023.

Vestea momentului despre Simona Halep! Lovitura anului pentru sportivă. 

Simona Halep este suspendată provizoriu pentru dopaj, însă sportiva din Constanța spera că o să primească un wild card pentru a juca la Australian Open din acest an. Din păcate pentru tenismenă, lucrurile nu au mers în favoarea sa. Actualul locul 10 WTA și fost numărul 1 WTA nu va participa anul acesta la turneul din Australia, asta după ce anul trecut sportiva ajunsese în optimile de finală.

Sportiva româncă este singura din Top 20 WTA care nu va fu prezentă la Australian Open 2023, după cum anunță chiar organizatorii evenimentului. Tot aceștia au anunțat cine vor fi jucătorii care au primit wild card și care vor juca la Australian Open 2023. Este vorba despre:

Venus Williams (SUA)
Taylor Townsend (SUA)
Jaimee Fourlis (Australia)
Storm Hunter (Australia)
Talia Gibson (Australia)
Olivia Gadecki (Australia)
Diane Parry (Franţa)
Moyuka Uchijima (Japonia)

Din partea României, la Australian Open 2023 vor participa cinci sportive, însă la tabloul masculin nu este niciun reprezentant. Așadar, avem:

Irina Begu (34 WTA)
Sorana Cîrstea (45 WTA)
Ana Bogdan (56 WTA)
Jaqueline Cristian (146 WTA)
Patricia Țig (790 WTA).
Principalii favoriți la Australian Open din acest an sunt spaniolul Carlos Alcaraz, în vârstă de 19 ani, locul 1 ATP și poloneza Iga Swiatek, în vârstă de 21 de ani și numărul 1 WTA.

Cum a ajuns Roxadustatul în corpul Simonei Halep

Cristian Jura, judecătorul român de la TAS, a anunțat că s-a descoperit cum a ajuns Roxadustatul în corpul Simonei Halep. Acesta spune că a fost vorba despre ingerarea unui supliment alimentar contaminat.

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat.

Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Cristian Jura pentru prosport.ro.

Acesta a mai precizat că „sportiva se află, în continuare, în acest moment între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni, și suspendarea de 4 ani din activitatea sportivă.

Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping: să se stabilească foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive”, a spus acesta.

Vezi si alte articole...