luni, iulie 15, 2024

Facultatea de Drept din cadrul ASE a lansat programul postuniversitar intitulat „Dreptul bancar şi al noilor tehnologii”

Din OrasFacultatea de Drept din cadrul ASE a lansat programul postuniversitar intitulat „Dreptul bancar şi al noilor tehnologii”

Academia de Studii Economice din București, prin Facultatea de Drept, a anunțat lansarea unui program postuniversitar intitulat „Dreptul bancar şi al noilor tehnologii”. Programul este desfășurat în parteneriat cu Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar şi Asociaţia Română a Băncilor și este disponibil pentru înscriere online până pe data de 16 aprilie 2023. Aceasta este prima inițiativă de acest gen din cadrul celei mai noi facultăți de drept din România.

„Programul reprezintă o premieră în domeniul cursurilor postuniversitare româneşti şi a fost realizat în urma solicitării mediului profesional financiar-bancar,” potrivit unui comunicat de presă transmis de Agerpres.

Acest program are ca scop aprofundarea conceptelor fundamentale din domeniul bancar și al noilor tehnologii, într-o legătură directă cu nevoile mediului de afaceri, și dezvoltarea abilității de a interpreta și aplica normele juridice în cadrul sferelor financiar-bancare, având în vedere și cazuistica relevantă. Programa este riguroasă și ia în considerare evoluția cadrului legal.

Programa de studii este caracterizată printr-o pregătire academică riguroasă în cadrul căreia se acordă o atenţie deosebită analizei evoluţiei cadrului legal, completat cu analize aprofundate şi pertinente ale cazuisticii în domeniu prin care vor fi explicate şi exemplificate noţiunile de drept bancar şi dreptul noilor tehnologii, cu aplicabilitate ariei financiar-bancară.

Programul postuniversitar „Dreptul bancar şi al noilor tehnologii” va avea loc în principal online, iar studenții vor fi îndrumați de profesori cu experiență practică în domeniu.

Programul constă în opt module atractive, care acoperă subiecte importante, precum contractarea și garantarea creditelor, drepturile consumatorilor de servicii financiar-bancare, conflictele în domeniul bancar, reglementările bancare specifice, noile tehnologii în domeniul financiar-bancar, conformitatea bancară, ESG în domeniul bancar și dreptul bancar european.

Înscrierile pentru acest program pot fi făcute exclusiv online în perioada 16 martie – 16 aprilie 2023.

Vezi si alte articole...