sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Federația Rusă vrea să impună Ucrainei „scenariul coreean” pentru reglementarea războiului

ExterneFederația Rusă vrea să impună Ucrainei „scenariul coreean” pentru reglementarea războiului

Secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare din Ucraina, Oleksi Danilov, susţine că Federația Rusă dorește să impună Kievului scenariul înghețării agresiunii sale militare la scară largă conform „scenariului coreean”, stabilind un status quo, ceea ce presupune divizarea ţării.

Danilov a menționat că părții ucrainene i se oferă acum „opțiunea coreeană” – o „paralelă 38”, condiționată, similară celei care a dus la separarea dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord. „Adică aici sunt un fel de ucraineni, iar dincolo sunt altfel de ucraineni. Rușii vor veni acum cu orice.

Știu sigur că una dintre variantele pe care ni le pot oferi este paralela 38” – a remarcat Danilov, potrivit bbc.com În acest context, oficialul a adăugat că a vorbit recent cu reprezentanții coreeni, care „consideră că a fost o mare greșeală că au făcut concesii şi au convenit asupra a ceea ce era necesar de dragul conservării, dar astăzi există probleme”.

Danilov a mai declarat că Dmitri Kozak, adjunctul șefului administrației prezidențiale din Federația Rusă, participă la întâlniri cu „politicieni din trecutul Europei” și, prin intermediul acestora, „transmite mesaje că sunt pregătiți pentru multe concesii doar să stabilească un status quo în forma actuală a lucrurilor, pentru a ne forța astfel să putem ajunge la un fel de armistițiu”.

Un nou ajutor militar american de 3 miliarde de dolari pentru Ucraina

Statele Unite vor furniza un nou ajutor militar de 3 miliarde de dolari pentru Ucraina, ceea ce constituie anvelopa cea mai importantă până acum, a anunţat vineri Casa Albă.

Acest ajutor, detaliile căruia le va da Pentagonul mai tâtziu în cursul zilei, urmează să includă vehicule blindate de infanterie şi de transport trupe, ca şi obuziere, a precizat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Washingtonul şi Berlinul anunţaseră deja joi că vor livra Kievului blindate de infanterie de tip Bradley de partea americană şi de model Marder de partea germană, dar nu indicaseră modelele. În serviciu din anii 1970, blindatele Marder sunt blindate uşoare destinate transportului de trupe.

Armamentul lor prinicipal este un tun de 20 mm. Blindatele Bradley sunt mai mult sau mai puţin din aceeaşi familie, în serviciu de la începutul anilor 1980. Modelul M2 este echipat cu un tun de 25 mm ca şi cu un lansator de rachete antitanc şi poate transporta, în afara echipajului, şase combatanţi.

Bradley „nu este un tanc de asalt, este un ucigaş de tancuri de asalt”, a spus joi generalul Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului.
Suntem convinşi că aceasta va ajuta mult (forţele ucrainene) pe câmpul de bătălie, a adăugat el.
Rador

Vezi si alte articole...