joi, mai 23, 2024

FIND YOUR VOICE! – finalizare proiect

Comunicate de PresaFIND YOUR VOICE! – finalizare proiect

Proiectul „Find Your Voice!” organizat de Asociația Better Youth în perioada 9-29 octombrie 2023 și cofinanțat de Primăria Sectorului 2 a ajuns la final.

Atelierele gratuite de public speaking și dicție s-au realizat în 6 unități de învățământ din sectorul 2, respectiv Școala Gimnazială Ferdinand I, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Tehnologic „Sfântul Pantelimon”, Școala Gimnazială nr. 77, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” și Liceul Teoretic Bilingv „Ita Wegman”, la care au participat 200 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani. Deși în proiect au fost prevăzuți 150 de tineri, Asociația Better Youth a suplimentat locurile din fonduri proprii, fiind o cerere mult mai mare din partea tinerilor pentru aceste ateliere. Persoanele de conducere și profesorii coordonatori din unitățile școlare partenere au contribuit esențial la selecția, coordonarea și monitorizarea elevilor participanți, precum și la planificare, organizarea și desfășurarea atelierelor în condiții foarte bune.

La finalul atelierelor, trainerii contractați de asociație au reușit să ajute tinerii să se exprime clar, să își controleze emoțiile, să își adapteze discursul și nu în ultimul rând, să aibă încredere în ei atunci când se află în fața unui public. Exemplele practice, precum realizarea exercițiilor de respirație și dicție, proiecția vocii în funcție de mesajul transmis, exemplificarea limbajului corpului, gestica și mimica, dar și susținerea discursului în fața unui public, au dus la asimilarea noțiunilor teoretice învățate.

Proiectul „Find Your Voice!” a avut impact și în Mass-Media fiind difuzat un reportaj despre acest proiect la televiziunea Prima Tv, emisiunea Focus din data de 16.10.2023, ora 18.00.

Cu sprijinul Primăriei Sectorului 2 și al unităților de învățământ implicate, am finalizat proiectul „Find Your Voice!” care s-a dovedit a avea un real succes pentru tinerii care învață în sectorul 2.

Vezi si alte articole...