sâmbătă, aprilie 20, 2024

Florin Salam a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de înșelăciune

Din OrasFlorin Salam a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de înșelăciune

Florin Salam a fost adus joi dimineață pentru audieri la Secția 2 de Poliție din București, fiind suspectat de înșelăciune. Conform acuzațiilor, cântărețul de manele a primit sume de bani în avans de la trei persoane pentru a susține diferite evenimente, însă nu s-a prezentat la acestea.

În această dimineață au avut loc trei percheziții, iar alte două persoane sunt investigate în legătură cu acest caz alături de Florin Salam. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Potrivit News.ro, conform Poliției Capitalei, au fost efectuate trei percheziții la domiciliile suspectilor într-un dosar care vizează săvârșirea a trei infracțiuni de înșelăciune. Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 18.000 de euro.

„Astăzi, 14 martie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 2 Poliție pun în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea a trei infracțiuni de înșelăciune, prejudiciul fiind de aproximativ 18.000 de euro”.

La Secția 2 de Poliție, trei persoane au depus plângeri, afirmând că au plătit sume de bani lui Florin Salam pentru prestarea unor servicii muzicale, dar acesta nu ar fi respectat înțelegerile și nici nu le-ar fi restituit banii.

Sesizările au fost înregistrate în zilele de 12 aprilie 2023, 16 ianuarie 2024 și 21 februarie 2024.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că bărbatul suspectat de comiterea acestor fapte a desfășurat următoarea activitate infracțională:

Pe 21 iulie 2020, într-un restaurant din Sectorul 1, ar fi primit un avans de 3.000 de euro de la o persoană pentru a cânta la o petrecere în vara anului 2021. Cu toate acestea, nu s-a prezentat la eveniment și nu a restituit suma primită.

La data de 28 ianuarie 2023, o altă persoană ar fi plătit un avans de 10.000 de euro la locuința bărbatului pentru servicii muzicale la un eveniment programat pentru 13 august 2023. Însă, la data stabilită, Salam nu s-a prezentat și nici nu a returnat avansul.

Pe 14 mai 2023, o altă victimă ar fi plătit un avans de 25.500 de lei la locuința suspectului pentru un eveniment planificat pe 29 septembrie 2023. Acesta din nou nu s-a prezentat la eveniment și nu a returnat banii.

Investigațiile au arătat că bărbatul ar fi comis aceste fapte în complicitate cu alți doi indivizi. Persoanele implicate urmează să fie convocate pentru audieri.

Cercetările sunt în curs de desfășurare la Secția 2 de Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru trei infracțiuni de înșelăciune.

Vezi si alte articole...