duminică, mai 26, 2024

Fosta lideră WTA Naomi Osaka este însărcinată. „2023 va fi un an plin de lecții pentru mine”. Când speră să revină în competiții

SportFosta lideră WTA Naomi Osaka este însărcinată. „2023 va fi un an plin de lecții pentru mine”. Când speră să revină în competiții

Jucătoarea de tenis Naomi Osaka, fost lider mondial, acum locul 47 WTA, a anunțat miercuri că va deveni mamă anul acesta, scrie BBC. Deținătoare a patru titluri de Grand Slam, japoneza de 25 de ani s-a retras recent de la Australian Open fără să ofere un motiv oficial.

„Ultimii ani au fost cel puțin interesanți, dar am învățat că momentele cele mai provocatoare din viață pot fi și cele mai distractive. Aceste luni pe care le-am petrecut departe de sport mi-au oferit o nouă dragoste și apreciere pentru jocul căruia mi-am dedicat viața.

Îmi dau seama că viața este scurtă și nu iau niciun moment de-a gata, fiecare zi este o nouă binecuvântare și o aventură. Am atât de multe lucruri la care să aspir în viitor, dar un lucru pe care îl aștept cu nerăbdare este să văd cum copilul meu urmărește unul dintre meciurile mele și spune «Aceea este mama mea»”, a scris Osaka, fostă lideră a clasamentului WTA, pe Twitter.

2023 va fi un an plin de lecții pentru mine. Sper să ne vedem la începutul anului viitor, pentru că voi fi la Australian Open 2024. Vă iubesc pe toți, infinit!

Naomi Osaka:

Ultimul meci oficial jucat de Osaka a avut loc în septembrie, la Pan Pacific Open de la Tokyo, iar ultimul turneu de Grand Slam pe care l-a câștigat a fost Australian Open, în 2021.

De-a lungul timpului, japoneza a vorbit despre problemele de sănătate mintală cu care s-a confruntat. În mai 2021, după ce s-a retras de la Roland Garros, ea a dezvăluit că a „suferit lungi crize de depresie” de când a câștigat primul ei titlu major, la US Open, în 2018. Ulterior, în septembrie 2021, Osaka a luat o pauză de cinci luni de la sport.

„Nu cred că există o cale corectă și perfectă pe care să o urmezi în viață, dar am simțit mereu că dacă mergi înainte, cu intenții bune, îți vei găsi calea în cele din urmă”, a mai scris Naomi Osaka în mesajul prin care a anunțat că este însărcinată.

Osaka nu este singura jucătoare de tenis de nivel înalt care a luat o pauză pentru a deveni mamă.

Angelique Kerber, de trei ori campioană de Grand Slam, a dezvăluit în august că așteaptă un copil, sugerând că va reveni pe teren după ce va naște, în timp ce fostul număr trei mondial Elina Svitolina este așteptată să se întoarcă anul acesta în competiții, după ce a născut în octombrie 2022.

De asemenea, Serena Williams a luat o pauză pentru a naște, în 2017, și a revenit mai târziu în același an, continuând să joace până în 2022, când s-a retras.

Foto: EPA

Vezi si alte articole...