sâmbătă, iunie 15, 2024

FOTO | Actorii au urinat pe scenă, dezbrăcați, în cadrul unui spectacol al Teatrului din Târgu Jiu. A doua zi, Primarul orașului, cel care controlează instituția, a fost decorat de Mitropolitul Olteniei

MedicalFOTO | Actorii au urinat pe scenă, dezbrăcați, în cadrul unui spectacol al Teatrului din Târgu Jiu. A doua zi, Primarul orașului, cel care controlează instituția, a fost...

Actori care simulează urinarea pe alte persoane, dezbrăcați. De aceste imagini au avut parte spectatorii care au participat pe 20 mai, la spectacolul „A douăsprezecea noapte”, pus în scenă de Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Asupra situației a atras atenția jurnalistul local Narcis Daju, care a publicat imaginile de pe scenă.

Mai rău, conform altui jurnalist, Gabriela Mladin, actorul dezbrăcat s-a întors către public, „în toată splendoarea”.

Potrivit sursei citate, pentru a aduce acest spectacol „new-age” la Târgu Jiu, conducerea Teatrului „Elvira Godeanu” a plătit 30.000 de lei (foto jos).

Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu este în centrul mai multor scandaluri, de câteva luni încoace. Noua directoare a teatrului, Mariana Ghițulescu, este interpusa primarului PSD, Marcel Romanescu.

Mariana Ghițulescu a fost acuzată de irosirea banilor publici și de faptul că a concediat majoritatea actorilor tineri, pentru a aduce spectacole costisitoare din alte părți.

Relevant este că prestația Marianei Ghițulescu a reușit să stârnească chiar și un protest într-un oraș în care, în general, manifestațiile de acest gen sunt o raritate.

Sursa foto: Adevarul

Chiar dacă a fost contestată masiv, Mariana Ghițulescu a fost salvată de primarul Marcel Romanescu, care a reconfirmat-o în funcție, după o analiză secretă pentru public, deși este vorba despre o instituție de stat, aflată în subordinarea Primăriei Târgu Jiu.

Premiu pentru primarul imoral de la Mitropolit

A doua zi după spectacolul deocheat, primarul Romanescu (PSD), șeful suprem al Teatrului din Târgu Jiu, a fost decorat de Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, cu cea mai înaltă distincție a eparhiei.

Potrivit siteului mihailneamtu.eu, evenimentul a avut loc în mijlocul campaniei electorale, deși slujba de sfințire unde s-a petrecut premierea putea fi reprogramată, având în vedere că biserica respectivă funcționează deja de peste un deceniu.

Aceeași sursă notează că primarul Romanescu este cercetat pentru corupție în trei dosare de către DNA.

Presa locală l-a surprins pe primarul Romanescu în cluburi chiar în Postul Paștilor, unde fumează și „se simte bine”. De altfel, acesta nu a fost văzut vreodată la vreo slujbă bisericească, până acum.

În 2023, Romanescu s-a remarcat prin aprobarea unei reclame uriașă la videochat, la câțiva metri de Parcul care găzduiește operele lui Brâncuși. Numai scandalul public l-a făcut să ceară eliminarea publicității la această activitate imorală.

În 2022, Televiziunea Română (TVR) a documentat felul deplorabil în care Primarul Romanescu tratează Ansamblul „Calea Eroilor” din Târgu Jiu, pe care sunt localizate operele lui Brâncuși. De altfel, unul dintre dosarele de corupție în care este cercetat Romanescu este legat de „Calea Eroilor”.

Recent, presa scria că un protop local – reprezentantul în teritoriu al Mitropolitului Irineu – a fost acuzat că a cumpărat, pentru protoierie, un teren la un preț mult peste valoarea pieței, doar pentru că proprietarul face parte din familia primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Sursa foto: Facebook / Mitropolia Olteniei, 21 mai

Vezi si alte articole...