joi, mai 30, 2024

Franța și alte cinci țări din Uniunea Europeană au avut reprezentanți la învestirea lui Vladimir Putin

MedicalFranța și alte cinci țări din Uniunea Europeană au avut reprezentanți la învestirea lui Vladimir Putin

Pe 7 mai a avut loc a cincea ceremonie de învestire a lui Vladimir Putin în funcția de președinte al Federației Ruse. 

Cu acest prilej, la Kremlin, au fost prezenți reprezentanți a șase țări ale Uniunii Europene, transmite serviciul ucrainean Radio Liberty, preluat de Meduza, citând o listă de participanți la eveniment, scrie Libertatea.

Astfel, la inaugurarea lui Putin au venit reprezentanți din Franța, Ungaria, Slovacia, Grecia, Malta și Cipru. În ajunul ceremoniei, se anunțase că Belgia va trimite și ea un reprezentant la Kremlin, dar până în dimineața zilei de 7 mai s-a anunțat că țara nu va participa la inaugurare, a declarat pentru Radio Liberty o sursă din cercurile diplomatice UE.

Reuters a scris că Marea Britanie, Canada, SUA și majoritatea țărilor UE au decis să boicoteze inaugurarea lui Putin, dar șapte țări din UE își vor trimite reprezentanții. Agenția de presă a numit doar trei astfel de țări, Franța (reprezentată de ambasadorul țării la Moscova, Pierre Levy), Ungaria și Slovacia.

Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale desfășurate în țară și în teritoriile anexate din Ucraina, în martie. Putin a preluat pentru a cincea oară funcția de președinte al Federației Ruse.

Vezi si alte articole...