miercuri, aprilie 17, 2024

Fursecuri cu unt de arahide

MedicalFursecuri cu unt de arahide

Fursecurile cu unt de arahide sunt o gustare delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru a le oferi copiilor o sursă de energie și nutrienți esențiali. Pe lângă gustul lor delicios, aceste fursecuri oferă o serie de beneficii pentru cei mici:

 Sursă bogată de proteine:

Untul de arahide este o sursă excelentă de proteine vegetale, esențiale pentru creșterea și dezvoltarea musculară a copiilor. Proteinele contribuie la menținerea sațietății și pot ajuta la reglarea apetitului.

 Sursă de grăsimi sănătoase:

Untul de arahide conține grăsimi nesaturate monohidrocarburi, benefice pentru sistemul cardiovascular al copiilor. Grăsimile din untul de arahide oferă energie de lungă durată și contribuie la absorbția vitaminelor liposolubile.

 Fibre:

Fursecurile cu făină integrală pot fi o sursă de fibre, importante pentru digestie și reglarea tranzitului intestinal. Fibrele contribuie la menținerea unui nivel stabil de zahăr din sânge.

Vitamine și minerale:

Untul de arahide conține vitamina E, importantă pentru sistemul imunitar al copiilor. De asemenea, poate conține magneziu, cupru și niacină, minerale esențiale pentru diverse funcții ale organismului.

Gust delicios și textură ușor de mestecat:

Combinația dintre unt de arahide, zahăr și făină creează un gust dulce și aromat care este apreciat de copii. Textura fursecurilor este moale și ușor de mestecat, ideală pentru cei mici care învață să mănânce solid.

 Versatilitate și ușurință în preparare:

Rețeta este simplă și necesită ingrediente ușor de găsit. Fursecurile pot fi preparate în diverse forme și decorate cu ciocolată, nuci sau fructe uscate. Pot fi servite ca gustare la micul dejun, prânz sau cină.

 O alternativă sănătoasă la gustările procesate:

Fursecurile cu unt de arahide preparate în casă pot fi o opțiune mai sănătoasă decât gustările procesate bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase. Permite controlul ingredientelor și cantității de zahăr adăugat.

Rețetă:

Ingrediente:

100 g unt de arahide

100 g unt moale

100 g zahăr brun

1 ou

1 linguriță extract de vanilie

220 g făină

1 linguriță praf de copt

½ linguriță bicarbonat de sodiu

Sare după gust

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un bol, amestecați untul de arahide, untul moale și zahărul brun până se omogenizează. Adăugați oul și extractul de vanilie și amestecați bine. Într-un alt bol, cerneți făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adăugați ingredientele uscate la cele umede și amestecați până se omogenizează. Formați biluțe mici din aluat și așezați-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți timp de 10-12 minute, sau până când fursecurile devin ușor aurii. Lăsați-le să se răcească complet pe tavă înainte de a le servi.

Sfaturi utile:

Puteți adăuga alte ingrediente la fursecuri, precum ciocolată rasă, nuci tocate sau fructe uscate. Puteți decora fursecurile cu glazură sau ciocolată topită. Fursecurile se pot păstra la frigider, într-un recipient etanș, timp de 3-4 zile.

Concluzie:

Fursecurile cu unt de arahide sunt o gustare ideală pentru copii, mai ales pe parcursul anului școlar.

Vezi si alte articole...