joi, mai 23, 2024

Germania nu va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina. Partidul Socialist pentru Egalitate se opune

ExterneGermania nu va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina. Partidul Socialist pentru Egalitate se opune

Germania nu va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin. De asemenea, Partidul Socialist pentru Egalitate spune că nu este de acord cu o eventuală trimitere a tancurilor grele.

Germania nu va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina. Partidul Socialist pentru Egalitate se opune

Germania nu are în prezent planuri de a trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina, a declarat luni un purtător de cuvânt al guvernului în cadrul unei ședințe de informare periodice.

Săptămâna trecută, Germania a anunțat că va trimite vehicule de luptă Marder la Kiev, răspunzând astfel apelurilor pentru mai multe arme grele pentru a respinge forțele rusești. De asemenea, ministrul german al economiei a declarat că Berlinul nu poate exclude livrarea tancurilor Leopard, care sunt vehicule de luptă mai grele decât Marders.

SGP-ul din Germania se opune livrării de tancuri în Ucraina

Partidul Socialist pentru Egalitate (Sozialistische Gleichheitspartei) sau SGP condamnă cu fermitate livrarea către Ucraina a vehiculelor germane de luptă a infanteriei Marder și a sistemelor de rachete Patriot. La 82 de ani de la începutul războiului german de exterminare împotriva Uniunii Sovietice, tancurile germane se rostogolesc din nou împotriva Rusiei. Guvernul german riscă astfel un război mondial nuclear.

Desfășurarea a fost pregătită în spatele scenei împreună cu SUA și Franța, care trimit și ele tancuri, reprezentând, astfel, o escaladare masivă a războiului prin procură pe care NATO îl duce împotriva Rusiei în Ucraina. Reprezentanți de frunte ai guvernului german și ai NATO declară în mod deschis că obiectivul lor este înfrângerea militară completă a Rusiei.

„Până la victorie, până la revenirea păcii în Europa, sprijinul nostru pentru Ucraina nu se va diminua”, a declarat miercuri președintele francez Macron. Cancelarul german Scholz și președintele american Biden au emis joi un comunicat de presă în care au declarat „hotărârea lor comună de a oferi Ucrainei sprijinul financiar, umanitar, militar și diplomatic necesar atât timp cât va fi necesar”.

Prefigurarea livrării tancurilor grele

Livrarea vehiculelor de luptă Marder nu face decât să prefigureze livrarea de tancuri grele de luptă. „Marder vine – și apelul pentru Leopard devine tot mai puternic”, scrie Der Spiegel. Revista de știri nu ascunde faptul că tancurile se pregătesc pentru o ofensivă de război la scară largă a armatei ucrainene împotriva forțelor rusești.

Acesta precizează: „Bradley și Marder sunt considerate vehicule cu șenile deosebit de manevrabile și ușor de apărat, care asigură protecția prin foc a trupelor care avansează. Ucraina a cerut în mod repetat ambele modele de vehicule de luptă de infanterie – dar nu numai acestea. În fruntea listei de dorințe a Kievului se află Leopard 2. Ucrainenii ar dori să folosească tancurile de luptă principale pentru a recuceri teritoriul ocupat de Rusia.”

Principalii belicoși din guvern și din opoziție se întrec deja în cererile lor de tancuri de luptă și de un angajament german mai larg. „Acum trebuie să instruim imediat soldații ucraineni cu privire la Marder și Leopard, pentru că după Marder vine Leopardul”, a declarat președinta Comisiei parlamentare pentru apărare, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, membră a Partidului Liberal Democrat (FDP), arată World Socialist Web Site.

Vezi si alte articole...