luni, mai 27, 2024

Grădină urbană cu prima pistă de pumptrack „adevărată” din București, în Sectorul 1

Din OrasGrădină urbană cu prima pistă de pumptrack „adevărată” din București, în Sectorul 1

Clotilde Armand a dezvăluit că în București se lucrează la un concept nou de parc: acesta combină o grădină urbană cu prima pistă de pumptrack „adevărată” din oraș. Primarul Sectorului 1 a declarat că lucrările au început, iar parcul va fi amplasat la intersecția străzilor Jiului cu Dridu.

În data de 22 aprilie 2024, Clotilde Armand a anunțat că Bucureștiul va găzdui primul pumptrack profesionist (nemodular).

Primarul Sectorului 1 le-a comunicat locuitorilor că a început amenajarea unui nou tip de parc. Acesta va îmbina o grădină urbană cu prima pistă de pumptrack „adevărată” din Capitală și va fi situat la intersecția străzii Jiului cu strada Dridu, în apropierea Școlii Gimnaziale nr. 178. Pista de pumptrack va fi construită din asfalt colorat. În plus, vor fi amenajate alei pietonale din beton, zone verzi, spații inteligente cu un strat decorativ de pietriș, fântână arteziană, cișmele cu apă, parcări pentru biciclete, sisteme de iluminat ambiental și va fi instalat un sistem de supraveghere video, conform anunțului făcut pe Facebook.

Un locuitor al Bucureștiului i-a amintit primarului Sectorului 1 că nu este primul pumptrack din Capitală, dar totuși i-a transmis urări de succes.

Clotilde Armand i-a explicat bărbatului că această pistă din Sectorul 1 este primul nemodular, „adevărat”:

„Primul care nu este modular. Primul adevărat”

În iulie 2023, Primăria Sectorului 1 a anunțat finalizarea Studiului de Fezabilitate pentru acest parc. Conceptul de „pumptrack” este relativ nou în România și se bucură de popularitate în rândul tinerilor. Mai exact, este vorba despre o pistă special concepută, cu curbe variate în înălțime.

Pe această pistă se poate practica sportul cu echipamente pe roți (biciclete, skateboard-uri, role etc.), fără a fi necesară pedalarea sau împingerea, ci doar o acțiune de „pompare” pentru a genera impuls prin mișcările corpului în sus și în jos.

Este demn de menționat că, în Sectorul 6, pe parcursul anului 2022, au fost inaugurate două piste de pumptrack: prima în Cartierul Brâncuși (instalată de către Asociația ZI de BINE), iar a doua în Parcul Crângași (instalată de către Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană ADPDU S6).

Vezi si alte articole...