joi, mai 23, 2024

Guvernul renunță la subvenția de 0,5 lei pe litru pentru carburanți, de la 1 ianuarie

EconomieGuvernul renunță la subvenția de 0,5 lei pe litru pentru carburanți, de la 1 ianuarie

Începând cu 1 ianuarie 2023, Guvernul renunță la subvenția de 0,5 lei pe litru pentru carburanți. Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că măsura va fi doar suspendată, existând posibilitatea să fie reintrodusă “dacă prețurile vor depăși puterea de cumpărare a cetățenilor”.

CITEŞTE ŞI: CRAIOVA | Revelion 2023, cu mari artiști și focuri de artificii

Mai mult decât atât, premierul a susținut că măsura a fost una bună, iar “prețul a ajuns la nivelul dinainte de decizie”.

”Dacă inițial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, iată că la sfârșitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună, prețul la carburant ajungând la un nivel de dinainte. Trebuie să anunțăm că, începând cu 1 ianuarie, această compensare nu va mai funcționa, în schimb este doar o decizie de suspendare, guvernul fiind pregătit ca în măsura în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare și de susținere la nivelul cetățenilor, să o aplicăm din nou”, a declarat Nicolae Ciucă.

Începând din vară, Guvernul, alături de companiile petroliere, au aplicat un acord prin care statul a suportat 0,25 de lei din prețul unui litru de benzină și de motorină, iar acestea au redus prețul cu alți 0,25 de lei.

La acea vreme, prețul benzinei depășea 8 lei/l și prețul motorinei 9 lei/l. În prezent, prețul a scăzut până la 6,5 lei/litrul de benzină și 7,5 lei/litrul de motorină, potrivit antena3.ro.

Articolul Guvernul renunță la subvenția de 0,5 lei pe litru pentru carburanți, de la 1 ianuarie apare prima dată în REPORTER24.

Vezi si alte articole...