sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Harta Magnoliilor din Capitală este mai bogată ca în 2022

Din OrasHarta Magnoliilor din Capitală este mai bogată ca în 2022

În această perioadă, din ce în ce mai mulți bucureșteni ies în stradă să se plimbe și să se bucure de vremea frumoasă și de natura care revine la viață. Copacii sunt înfloriți și emană o mireasmă îmbietoare. În plus, magnoliile înfloresc și ele în această perioadă, fiind printre cele mai frumoase plante de primăvară.

Diana Robu, creatorul hărții care arată locurile din București unde poți admira frumusețea magnoliilor, a decis să actualizeze informațiile din anii precedenți.

Deci, în primăvara anului 2023, veți putea găsi mai multe locuri unde să mergeți pentru a face poze care să fie potrivite pentru Instagram.

“Astăzi însă am folosit harta ca niciodată până acum: m-am dus pe străzile pe care nu era niciun pin, unde am văzut mai harta mai golașă, țop și eu. Și am descoperit străzi ticsite de culoare, a transmis creatoarea hărții ieri printr-o postare făcută pe pagina de Facebook „Harta Magnoliilor”.

În timpul plimbării a fost descoperită o nouă varietate de magnolie galbenă, care va fi marcată pe hartă cu un pin-soare. Harta a stârnit interesul oamenilor din întreaga țară, chiar dacă se concentrează numai pe magnoliile din București. Oamenii din România au primit cu bucurie ideea și au explorat virtual străzile orașului pentru a vedea frumusețea naturală a acestora.

Anul trecut, cineva a avut această idee năstrușnică, mie nici nu-mi trecuse vreodată prin minte. Nu era din București, așa că s-a plimbat virtual prin oraș, la vânătoare de magnolii, cu harta ca reper.

Harta a fost creată în anul 2021 de către Diana, care a dorit să se plimbe pe străzile Bucureștiului în timpul primăverii, când natura înflorește. Magnoliile au fost alese datorită frumuseții lor și faptului că ne putem bucura de ele doar pentru o perioadă scurtă de timp.

În toate sectoarele orașului se pot găsi magnolii, iar pe harta frumoasă se observă că mai puțin de 20 dintre acestea sunt de culoare galbenă.

Sursă foto: Captură-b365.ro

Diana Robu adresează o rugăminte către cei care aleg să exploreze arborii din oraș:

Vă rog să nu mai ciufulim magnoliile. Promit că ies fotografii mai frumoase dacă nu trage nimeni de crengi. Și promit că ne dăm seama că-s mari, grăsane și rotunde, că-s cât un pumn. Nu-i nevoie să le strângem în palmă.

Deci, dacă doriți să faceți o plimbare prin oraș, dar nu știți unde să mergeți, puteți încerca să urmați traseul magnoliilor. Cu siguranță veți obține câteva poze încântătoare.

Vezi si alte articole...