vineri, martie 31, 2023

Hidrogenul – combustibilul viitorului

SCIENCE+Hidrogenul – combustibilul viitorului

Nu se știe dacă tehnologia hidrogenului va depăși vreodată tehnologia electrică în transportul rutier, dar hidrogenul este folosit în multe domenii energetice.

În plus, conform estimărilor, există o cantitate uriașă de gaz care poate fi produsă la scară industrială , dar nu ar strica să ne asigurăm de acest lucru înainte de extracție. Hidrogenul produs de Pământ și disponibil în permanență este suficient pentru a înlocui gazul natural.

Acest lucru nu poate fi încă stabilit în mod clar, dar geologii știu și cercetează de mult timp că milioane de tone de hidrogen se scurg din pământ în fiecare an, care ar putea fi folosite chiar și în scopuri industriale.

Cea mai serioasă rezervă cu privire la acest purtător de energie este că cantitatea de gaz care se scurge este prea mică, dar acest lucru este infirmat de estimările emise la sfârșitul anului 2022.

Geoffrey Ellis și Sarah Gelman, de la US Geological Survey (USGS), au folosit datele disponibile pentru a modela cât de mult hidrogen ar putea fi valorificat din rezervele subterane și din cele care se scurg. Potrivit acestora, au fost deja colectate câteva zeci de milioane de megatone de gaz, care pot fi utilizate. Dacă industria hidrogenului ar crește într-un ritm similar cu cel al industriei gazelor naturale, atunci, până în 2100, depozitele ar putea acoperi jumătate din cererea de hidrogen prin extragerea cantităților stocate și produse, scriu jurnaliştii de la publicaţia maghiară Qubit.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro