miercuri, aprilie 17, 2024

Ieri, 1 aprilie, a început curățenia de primăvară și în Sectorul 5

Din OrasIeri, 1 aprilie, a început curățenia de primăvară și în Sectorul 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat că a demarat curățenia de primăvară în sector, începând de ieri, 1 aprilie. Angajații societăților Salubrizare S5 SA, Infrastructura S5 SA și Amenajare Edilitară S5 S.R.L. vor interveni pentru a curăța carosabilul și zonele dintre blocuri.

Potrivit anunțului postat pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 5, în fiecare an, înainte de sărbătorile Pascale, administrația locală, prin aceste societăți, inițiază acțiuni de curățenie pe întreg teritoriul administrativ.

În săptămânile viitoare, reprezentanții Salubrizare S5 vor asigura servicii zilnice precum curățenia stradală, măturatul mecanizat și colectarea deșeurilor.

În același timp, Compania Infrastructură Sector 5 va efectua activități specifice, incluzând reparații la nivel local ale carosabilului și trotuarelor, reparații și montare de garduri și mobilier urban, reparații la stâlpii de iluminat public, marcaje rutiere, montare de stâlpișori și sfere pentru protejarea trotuarelor, precum și montare de limitatoare de viteză.

Societatea AES Sector 5, responsabilă cu curățenia spațiilor verzi aferente blocurilor, va desfășura operațiuni precum îndepărtarea ramurilor uscate, tunderea gardului viu, cosirea mecanizată a ierbii, greblarea suprafețelor spațiilor verzi și văruirea pomilor.

În plus, Primăria Sectorului 5 a menționat că fântânile arteziene vor fi curățate și aduse în funcțiune, iar mobilierul urban va fi vopsit și reparat. De asemenea, gardurile de protecție din stațiile Societății de Transport București (STB) vor fi vopsite și reparate.

Vezi si alte articole...