sâmbătă, iunie 15, 2024

Ieri, 6 iunie, a fost aprobată înfiinţarea Spitalului Public al Sectoului 6

Din OrasIeri, 6 iunie, a fost aprobată înfiinţarea Spitalului Public al Sectoului 6

Executivul a aprobat ieri, 6 iunie, înființarea Spitalului Public din Sectorul 6. Această instituție medicală va fi echipată cu 300 de paturi și dotată cu o gamă variată de aparatură modernă, având un cost estimat de aproximativ 145 de milioane de euro. Jumătate din această sumă a fost obținută printr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în timp ce cealaltă jumătate urmează să fie finanțată din surse europene și/sau guvernamentale. Se estimează că acest spital, situat pe Bulevardul Timișoara nr. 101E, va fi finalizat în aproximativ 3 – 4 ani.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a aprobat hotărârea pentru înființarea Spitalului Public din Sectorul 6 pe data de 6 iunie. Prin această decizie, spitalul va obține statutul de personalitate juridică de sine stătătoare, un pas esențial pentru începerea lucrărilor și atragerea fondurilor necesare din surse guvernamentale și europene.

„Aprobăm azi înfiinţarea spitalului public al Sectoului 6. Vorbim de o unitate cu peste 300 de paturi şi servicii medicale moderne. Este o investiţie de peste 145 de milioane de euro, jumătate din sumă este împrumutată de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Îl felicit pe domnul primar Ciprian Ciucu!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Vezi si alte articole...