miercuri, iunie 19, 2024

„Ilfov”, trenul metrou pentru Magistralei 5 a ajuns în București

Din Oras„Ilfov”, trenul metrou pentru Magistralei 5 a ajuns în București

Metrorex a anunțat că al doilea tren Metropolis a sosit la Depoul Berceni în această noapte. Acesta este numit „Ilfov” și face parte din lotul de 13 trenuri destinate Magistralei 5.

Pe pagina sa de Facebook, Metrorex a postat mai multe imagini care prezintă interiorul și exteriorul noului tren. De asemenea, s-a menționat că primul tren, denumit „Giurgiu”, care a ajuns deja în București, se află în prezent în faza de testare. Aceste teste sunt parte integrantă din procesul de punere în funcțiune a trenurilor destinate Magistralei 5. Toate cele 13 trenuri au fost achiziționate în baza unui contract semnat între Metrorex și Alstom Transport SA, încheiat la data de 2 decembrie 2020. Valoarea contractului este de 103.244.383,49 de euro.

„Alstom urează minivacanță plăcută tuturor pasagerilor, care se vor bucura în curând de cea mai modernă magistrală așa cum merită – cu trenuri noi”, au declarat reprezentanții Alstom.
Conform specificațiilor din caietul de sarcini, trenurile Alstom Metropolis sunt dotate cu următoarele facilități moderne: camere de supraveghere interioare și exterioare cu înregistrare și transmitere a imaginilor către bordul mecanicului; afișarea direcției de mers pe lateralele tuturor vagoanelor trenului; afișaje dinamice de tip LCD în interiorul vagoanelor, care prezintă dinamic harta traseului și alte anunțuri; sisteme de alarmare în caz de urgență, echipate cu interfon pentru comunicarea între personalul de conducere și călători; locuri special amenajate pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv pentru utilizatorii de scaune rulante; instalații de răcire și dezumidificare a aerului introdus prin ventilație forțată în fiecare vagon; iluminat cu lămpi LED în vagoane; folie anti-grafitti pentru protejarea geamurilor vagoanelor la interior și exterior.
Un astfel de tren are 6 vagoane și 216 locuri dispuse longitudinal. Capacitatea maximă este de 1.200 de pasageri.

Vezi si alte articole...