joi, mai 23, 2024

Immofinanz a preluat, ieri, controlul S Immo, care deține, în România, mall-ul Sun Plaza, hotelul Novotel și mai multe clădiri de birouri

ImobiliareImmofinanz a preluat, ieri, controlul S Immo, care deține, în România, mall-ul Sun Plaza, hotelul Novotel și mai multe clădiri de birouri

Immofinanz achiziționează 17.305.012 acțiuni ale S Immo AG de la CPI Property Group acționarul său principal, obținând astfel un pachet de control în S Immo de 50% plus o acțiune. Prețul de cumpărare se ridică la 337,5 milioane euro sau 19,5 eur per acțiune S Immo.

Tranzacția va fi finanțată printr-o facilitate de credit pe termen lung oferită de CPIPG. Contractul de cumpărare de acțiuni a fost semnat ieri, iar închiderea tranzacției va avea loc înainte de sfârșitul anului 2022; în consecință, ImmofinanzZ va consolida integral S Immo în situațiile financiare anuale 2022.

„Prin această achiziție, Immofinanz și-a atins un obiectiv strategic pe termen lung. Consolidarea celor două companii va crea valoare și va duce la o poziție mai puternică pe piață și ne va permite să captăm sinergii”, explică Radka Doehring, președinte executiv al investitorului.

Prețul de cumpărare al acțiunilor a fost negociat între ImmofinanzZ și CPIPG, acționar principal și al Immofinanz și al S Immo, pe baza unei metode standard de evaluare a pieței și a parametrilor de preț și este susținut de o opinie de corectitudine a unei bănci de investiții independente.

Finanțarea pe termen lung acordată de CPIPG se bazează pe condițiile pieței și are un termen până în martie 2028. Rambursările se vor face continuu din fondurile disponibile; Immofinanz are opțiunea de a efectua rambursări anticipate.

Immofinanz compania deține, în România, proprietăţi cu o valoare contabilă de 777,7 milioane de euro ce reprezintă 15,4% din portofoliul total al companiei. Portofoliul local de proprietăţi active este format din opt clădiri de birouri (10,4% din totalul portofoliului activ de clădiri de birouri) şi cinci proprietăţi de retail (18,5% din totalul proprietăţilor de retail active).

S Immo S Immo deține în România proiectele de birouri The Mark (dezvoltare proprie), Campus 6.2 și 6.3 (cumpărate de la Skanska), Expo Business Park (cumpărat de la Portland Trust), SUN Offices, mall-ul Sun Plaza, dar și hotelul Novotel.

Vezi si alte articole...