miercuri, mai 31, 2023

În 2022, peste 700.000 de pasageri au tranzitat ruta feroviară Gara de Nord – aeroportul Henri Coandă

Din OrasÎn 2022, peste 700.000 de pasageri au tranzitat ruta feroviară Gara de Nord – aeroportul Henri Coandă

În anul 2022, peste 700.000 de călători au folosit ruta feroviară care leagă Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă, înregistrându-se astfel o creștere semnificativă față de anul 2021, când doar 300.000 de persoane au călătorit pe acest traseu.

Cu toate acestea, autoritățile consideră că numărul pasagerilor poate continua să crească, deoarece doar 5,6% dintre călătorii care ajung la Aeroportul Henri Coandă utilizează trenul. Potrivit Ziarului Financiar, în anul 2022, traseul Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă a fost parcurs de 700.000 de persoane, înregistrând o creștere semnificativă față de anul anterior, când 300.000 de persoane au călătorit pe această rută cu trenul. Autoritățile estimează că investiția de 120 de milioane de euro ar putea fi utilizată de un număr mai mare de persoane în viitor, deoarece doar 5,6% din pasagerii Aeroportului Otopeni utilizează în prezent trenul, dintr-un total de 12,5 milioane de călători.

„Pe această rută i-am atras doar pe cei care locuiesc în Bucureşti şi merg la aero­port. Însă doar 40% din pasagerii care ajung la aeroportul Otopeni sunt din Bucureşti iar 60% vin din provincie. Vrem să vină cu trenul şi cei din provincie, adică pasageri din Piteşti de exemplu să ajungă la Bucureşti, cu trenul în loc de maşină şi doar să schimbe în Gara de Nord trenul spre Otopeni, aici este potenţialul de creştere pentru această rută“, a precizat Scrioșteanu.


Potrivit acestuia, va fi aprobată viziunea pentru rețeaua de transport metropolitan în București, și se consideră că ruta care leagă Gara de Nord de Aeroportul Otopeni este una deosebit de importantă. De aceea, există o stație la Mogoșoaia, care deserveste zona Buftea-Mogoșoaia, și o stație la Patinoar PO.

Pe ruta feroviară Gara de Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă sunt programate zilnic 72 de curse de dus-întors, cu o frecvență de 40 de minute. Aproximativ o treime dintre trenuri sunt operate de către transportatorul privat Transferoviar Călători (Călin Mitică), iar restul de compania de stat CFR Călători. Tariful unui bilet este de 5 lei, iar călătoria durează aproximativ 20 – 25 de minute.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro