luni, mai 27, 2024

În acest weekend, proiectul „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” ajunge și în Drumul Taberei

Din OrasÎn acest weekend, proiectul „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” ajunge și în Drumul Taberei

În acest weekend, 27-28 aprilie, proiectul „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” se extinde și în Drumul Taberei. În plus față de restricțiile de circulație care vor fi impuse pe Calea Victoriei, un tronson din Bulevardul Drumul Taberei va fi închis pentru circulația autovehiculelor.

Pe Calea Victoriei, în acest weekend, vor fi instituite restricții de circulație pe un anumit tronson de drum. Traversarea va fi permisă pe Calea Victoriei, între Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu și Bulevardul Regina Elisabeta. De asemenea, circulația mijloacelor de transport în comun STB va fi deviată, fără a afecta călătorii.

În weekendurile în care are loc evenimentul „Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei va fi reluat în timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00, conform unui comunicat emis de ARCUB.

De asemenea, pistele de biciclete de pe arterele închise circulației autovehiculelor vor fi și ele închise.

În Sectorul 6, începând de sâmbătă, 27 aprilie, ora 7:00, până luni, 29 aprilie, ora 02:00 (maxim), traficul va fi restricționat pe Bulevardul Drumul Taberei, între intersecțiile cu strada Valea Ialomiței și strada Valea Argeșului, pe ambele sensuri. În acest weekend, mai multe mijloace de transport public STB vor circula pe trasee modificate.

Sâmbătă, pe 27 aprilie 2024, în preajma sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), Arhiepiscopia Bucureștilor anunță organizarea unui Pelerinaj de Florii în Capitală, la care vor participa ierarhi, preoți, monahi și credincioși mireni din București și din Ilfov, conform Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române.

Pelerinajul va începe la Mănăstirea Radu Vodă, la ora 16:15, și va urma următorul traseu: Bulevardul Mărășești, Bulevardul Dimitrie Cantemir, Piața Unirii (latura de Est și Nord), Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche (la ora 16:45 – prima oprire) – Piața Unirii (latura de Vest), Crucea Brâncovenească (la ora 17:15 – a doua oprire), Colina Bucuriei. Procesiunea va încheia în jurul orei 17:45, la Catedrala Patriarhală, unde pelerinii vor fi întâmpinați de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Programul procesiunii transmis de Arhiepiscopia Bucureștilor este următorul:

Ora 14:30 – Slujba Vecerniei la Mănăstirea Radu Vodă;

Ora 16:00 – Sfințirea ramurilor de salcie la Mănăstirea Radu Vodă, care vor fi apoi oferite credincioșilor prezenți;

Ora 16:15 – Plecarea în procesiune de la Mănăstirea Radu Vodă spre Catedrala Patriarhală;

Ora 16:45 – Oprire la Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche, unde procesiunea va fi întâmpinată de preoți și credincioși;

Ora 17:15 – Ajungerea procesiunii la Crucea Brâncovenească de la baza Colinei Bucuriei (a doua oprire);

Ora 17:45 – Sosirea la Catedrala Patriarhală, unde pelerinii vor fi întâmpinați de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va sfinți icoana praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”, va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor și va susține un cuvânt de învățătură.

Vezi si alte articole...