miercuri, mai 31, 2023

În Parcul Drumul Taberei se deschide sezonul estival pe lac. Bucureștenii se pot plimba gratuit astăzi pe lac

Din OrasÎn Parcul Drumul Taberei se deschide sezonul estival pe lac. Bucureștenii se pot plimba gratuit astăzi pe lac


Începând de luni, 15 mai 2023, locuitorii Bucureștiului vor avea posibilitatea să se plimbe cu hidrobicicleta, barca sau lebăda pe lacul din Parcul Drumul Taberei. Primăria Sectorului 6 a anunțat deschiderea sezonului estival pe lac în acest parc. Oportunitatea de a ieși la o plimbare cu barca pe lac pentru a se relaxa vine odată cu venirea vremii frumoase.

Astăzi, în calitate de prima zi a sezonului estival, plimbările sunt gratuite. Intervalul orar în care oamenii pot beneficia de hidrobiciclete, bărci sau lebede este între 11:00 și 21:00. Debarcaderul va fi deschis zilnic în acest interval.

Începând de mâine, costul unei ore de plimbare va fi de 15 lei, în timp ce jumătate de oră va costa 10 lei. Copiii cu vârsta de până în 12 ani vor avea plimbarea gratuită.

„Deschidem sezonul estival pe lacul din Parcul Drumul Taberei!
Mâine este prima zi când te poți plimba cu hidrobicicleta, barca sau lebăda, începând cu ora 11.00.
Pentru a vă bucura cât mai mulți de această relaxare, turele de lac vor fi gratuite.
De marți, însă, o oră va costa 15 lei, iar 30 de minute, 10 lei. Copiii până în 12 ani se vor plimba în continuare gratuit”, a transmis PS6 pe pagina de Facebook.


Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB) intenționează să achiziționeze noi bărci și hidrobiciclete destinate lacurilor Herăstrău și Floreasca.

Ca urmare a uzurii avansate, ALPAB a retras din funcțiune mai multe hidrobiciclete acum 5 ani. De aceea, se vor achiziționa 25 de ambarcațiuni de agrement echipate cu pedale, care vor fi disponibile pentru utilizarea bucureștenilor pe lacurile administrate de ALPAB.

În plus, se vor achiziționa 25 de bărci cu rame, care vor asigura desfășurarea optimă a activităților de agrement pe durata sezonului cald.

„Achiziția se va realiza pe două loturi”, transmite Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București.


Primul lot va cuprinde 25 de ambarcațiuni de agrement cu pedale, cunoscute și sub denumirea de hidrobiciclete. Al doilea lot va cuprinde 25 de bărci cu rame, care sunt ambarcațiuni de agrement ce necesită tracțiune umană pentru deplasare.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro