miercuri, octombrie 4, 2023

În Sectorul 5 se organizează programele „Grădinița de vară” și „Școala de Vară”

Din OrasÎn Sectorul 5 se organizează programele „Grădinița de vară” și „Școala de Vară”

Primăria Sectorului 5 organizează programele „Grădinița de Vară” și „Școala de Vară” în vederea sprijinirii părinților în perioada vacanței de vară. Sute de elevi și preșcolari vor avea oportunitatea de a beneficia de aceste programe. Această inițiativă vine în ajutorul părinților care nu au alternative pentru supravegherea și îngrijirea copiilor lor în timpul vacanței de vară.

Vacanța de vară este așteptată cu nerăbdare de către toți elevii, dar pentru unii părinți poate fi o perioadă dificilă. În cazul în care nu au posibilitatea să îi lase pe copii în grija cuiva, bucureștenii se văd nevoiți să angajeze bone sau alte soluții costisitoare. Pentru a veni în sprijinul acestor părinți, Primăria Sectorului 5 anunță că în anul 2023, sute de preșcolari și elevi de la clasele 0-IV vor avea oportunitatea de a participa la programele „Grădinița de Vară” și „Școala de Vară”.

Pentru că cei mici au nevoie să împartă bucuria celei mai lungi vacanțe alături de prietenii lor, dar și pentru că multe familii nu au cu cine să îi lase pe cei mici cât timp sunt la serviciu, avem soluția sigură și atractivă pentru copii și părinți, declară Primăria Sectorului 5.


Administrația publică va derula cele două programe, „Grădinița de Vară” și „Școala de Vară”, în lunile iulie și august. Aceste programe vor fi disponibile în 9 grădinițe din Sectorul 5 al Bucureștiului. Astfel, vor fi un total de 800 de locuri disponibile pentru preșcolari. Implementarea proiectului se va realiza cu sprijinul logistic al Inspectoratului Școlar al Capitalei. Iată lista unităților de învățământ care vor oferi îngrijire copiilor în timpul verii:

  1. Grădinița 54
  2. Grădinița 73
  3. Grădinița Paradisul – Verde
  4. Grădinița Nr.185
  5. Grădinița Nr. 205
  6. Grădinița nr. 242
  7. Grădinița Căsuța Fermecată
  8. Grădinița Nr. 35
  9. Grădinița Electromagnetica

Conform Primăriei Sectorului 5, fiecare grupă va fi compusă din aproximativ 20 de preșcolari. În fiecare unitate, copiii vor fi supravegheați de două cadre didactice și două îngrijitoare.

Cei mici vor participa la două activități recreative și educative în fiecare lună a programului, și anume „Joc și mișcare” și „Limba engleză”. De asemenea, în fiecare lună, grădinițele vor organiza două spectacole de teatru cu păpuși pentru copii. În plus, în lunile iulie și august, vor fi disponibile 100 de locuri la Creșa Sf. Stelian, pentru care părinții au manifestat interes suplimentar.

Acesta este primul an când programul este implementat în Sectorul 5 al Capitalei. Programul este dedicat elevilor din clasele 0-IV. În total, vor fi disponibile 600 de locuri în unitățile de învățământ din Sectorul 5. Lista completă a unităților de învățământ va fi comunicată după centralizarea cererilor de înscriere completate de către părinți.

Pentru că înțelegem importanța educației continue, oferim alternative de petrecere a vacanței școlare într-un mediu care să valorizeze potențialul fiecărui copil, securizat și supravegheat de profesori, afirmă Primăria Sectorului 5.


Copiii înscriși în programele organizate de Primăria Sectorului 5 în timpul verii vor beneficia de o masă caldă în fiecare zi. Costurile pentru hrana copiilor vor fi suportate de administrația publică.

Bugetul total aprobat de Consiliul Local al Sectorului 5 pentru cele două proiecte educaționale este de aproximativ 3,5 milioane de lei.

Grădinița de Vară – aproximativ 2 milioane de lei, Școala de Vară – aproximativ 1,5 milioane de lei.

Mă bucur tare mult că reușim să implementăm astfel de proiecte și în sectorul nostru. Din respect pentru oameni și pentru nevoile lor, a spus city managerul, Rareș Hopincă.

Părinții sunt informați că înscrierile copiilor în aceste două programe vor avea loc pe durata lunii iunie 2023.

Vezi si alte articole...