joi, mai 30, 2024

În Sectorul 6 a fost deschis un nou centru de zi pentru copii

Din OrasÎn Sectorul 6 a fost deschis un nou centru de zi pentru copii

În Sectorul 6 s-a inaugurat recent un nou centru de zi destinat copiilor. Primăria Sectorului 6, în colaborare cu organizația Salvați Copiii, a pus în funcțiune acest centru pentru copiii proveniți din medii defavorizate, dar și pentru cei care sunt refugiați din cauza conflictului din Ucraina. Locația noului centru este Conacul Golescu Grant.

Centrul a fost conceput cu atenție și bun gust, astfel încât cei mici să se simtă confortabil și familiar, să poată interacționa și să învețe lucruri noi, conform declarației primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

„Am deschis Centrul de zi, special pentru ei, și pentru copiii noștri, la Conacul Golescu Grant. Este amenajat cu mult bun gust, pentru ca ei să se simtă confortabil, să lege prietenii, să capete cunoștințe. Centrul de zi este dedicat copiilor din familii defavorizate, din #Sectorul6, dar și copiilor refugiați de război din Ucraina. Cu toții au dreptul la condiții decente de învățare, la ateliere creative. Părinții lor nu-și permit, dar noi, Da!”

Ciprian Ciucu subliniază importanța acordată copiilor ucraineni în cadrul acestui proiect, oferindu-le posibilitatea de a învăța limba română prin intermediul diferitelor ateliere creative. De asemenea, se pune un accent deosebit pe serviciile dedicate copiilor refugiați, facilitându-le integrarea prin activități interactive și acordând o atenție deosebită procesului de învățare a limbii române.

Primarul Sectorului 6 subliniază că limba nu ar trebui să fie un obstacol și menționează că personalul specializat se ocupă de acest proces pentru a-i ajuta pe copiii din Ucraina să învețe limba română.

În plus, centrul va oferi sprijin și mamelor singure, în special celor care sunt în căutarea unui loc de muncă, oferindu-le cursuri de limba română. Peste 500 de persoane, atât adulți cât și copii din România și din Ucraina, vor beneficia de acest program.

De asemenea, părinților din Sectorul 6 li se vor oferi următoarele facilități: asistență și îndrumare pentru obținerea unui loc de muncă, ateliere de elaborare a unui CV, pregătire pentru interviurile de angajare, recomandarea CV-ului completat către posibilii angajatori,
diverse oportunități pentru îmbunătățirea abilităților de muncă.

Vezi si alte articole...