miercuri, februarie 21, 2024

Incendiu violent, noaptea trecută într-un bloc din București

Din OrasIncendiu violent, noaptea trecută într-un bloc din București

Noaptea trecută, un incendiu devastator a izbucnit într-un bloc din București. Martorii susțin că focul a fost inițiat de un bărbat cu probleme de sănătate mintală. Focul a cuprins un apartament situat în cartierul Drumul Taberei. Îngrijorați de flăcările și fumul dens, locatarii au fost nevoiți să evacueze clădirea, în ciuda temperaturilor scăzute, purtând haine ușoare.

Conform informațiilor furnizate de Antena 3 CNN, apartamentul afectat era locuit de un bărbat cu tulburări psihice, care avea obiceiul să colecteze gunoaie pe care le stoca în locuință. Codruț Cherățoiu de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București – Ilfov a precizat că incendiul s-a manifestat cu violență la etajul șase al clădirii și a existat riscul extinderii la etajul superior. De asemenea, a menționat că pompierii au reușit să evacueze două persoane și două animale de companie din imobil.

„Incendiul s-a manifestat violent la un apartament de la etajul șase, cu risc de extindere la etajul șapte. Am evacuat două persoane și două animale de companie, iar 21 de persoane s-au autoevacuat.

A fost o intervenție dificilă, din cauza degajărilor mari de fum pe casa scării. Casa scării a fost inundată cu fum și am fost nevoiți să lucrăm concomitent pentru stingerea incendiului și pentru evacuarea victimelor”.

După izbucnirea incendiului, două persoane au fost transferate la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Potrivit martorilor, locatariul apartamentului afectat este un bărbat în vârstă de 56 de ani, care suferă de afecțiuni psihice. Datorită obiceiului său de a strânge gunoaie de pe stradă și a le depozita în locuință, rudele sale vin de câteva ori pe an pentru a-l ajuta la curățarea locuinței.

Înainte de eveniment, o astfel de vizită a avut loc din partea unei mătuși a bărbatului. Președintele asociației de proprietari a blocului în cauză a menționat că femeia l-a asistat pe individ în procesul de curățare a apartamentului și evacuarea gunoaielor.

Persoana bănuită de declanșarea incendiului a fost transportată la Spitalul Obregia din București.

Vezi si alte articole...