sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Informatorul FBI care l-a acuzat pe Biden de luare de mită, a fost arestat!

ExterneInformatorul FBI care l-a acuzat pe Biden de luare de mită, a fost arestat!

Arestarea lui Alexander Smirnov Informatorului FBI dă o lovitură pentru teoriile conspirației și aduce clarificări în cazul lui Hunter Biden.

Într-un eveniment cu implicații profunde atât pe scena politică, Alexander Smirnov, un fost informator al FBI-ului, a fost arestat. O dezvoltare semnificativă în ancheta care îl implică pe Hunter Biden și, indirect, pe președintele SUA, Joe Biden. Arestarea lui Smirnov și acuzațiile aduse dezvăluie noi detalii din ancheta federală.

Alexander Smirnov, conform acuzațiilor, a furnizat FBI-ului informații false. Acesta a susținut că Hunter Biden, în calitate de membru al consiliului de administrație al companiei energetice Burisma, a solicitat o mită de 5 milioane de dolari. Pentru a proteja compania de o investigație din partea procurorului general al Ucrainei la acea vreme. Smirnov a afirmat că aceste fonduri ar fi fost cerute pentru a asigura protecția companiei prin intermediul influenței tatălui său, Joe Biden, care era vicepreședinte al SUA în acea perioadă.

Informațiile pe care le-a prezentat au fost ulterior identificate ca fiind fabricate, conform rechizitoriului depus într-un tribunal federal din California. Dacă este găsit vinovat nu va apuca pensia…

Informatorul FBI era anti-Biden

Conform rechizitoriului, înșelăciunea lui Smirnov a fost motivată politic, așa cum o demonstrează o serie de mesaje părtinitoare pe care le-a trimis handler-ului său FBI în timpul campaniei electorale din 2020. Aceste mesaje conțineau greșeli de ortografie și de tipar și se lăudau cu deținerea unor informații grave pentru Joseph R. Biden Jr.

Afirmațiile false au condus la acțiuni politice semnificative, republicanii, inclusiv reprezentantul James R. Comer și senatorul Charles E. Grassley, exercitând presiuni asupra FBI-ului pentru a divulga rapoarte interne. Amenințând cu acțiuni legale împotriva directorului FBI, Christopher A. Wray, pentru a forța eliberarea informațiilor. Grassley a mers atât de departe încât a făcut public un raport FBI care includea acuzațiile false ale lui Smirnov fără a verifica autenticitatea lor. Le-a descris ca pe niște acuzații semnificative care îl implică Biden, vicepreședinte al SUA la acel moment, într-o schemă de luare de mită.

Arestarea lui Smirnov vine în urma unei investigații meticuloase conduse de procurorul special David C. Weiss. Cu acuzații de obstrucționare a justiției și de furnizare de declarații false, Smirnov se confruntă acum cu posibilitatea unei pedepse de până la 25 de ani de închisoare. Dacă va fi găsit vinovat. Acest caz scoate în evidență consecințele grave pentru cei care aleg să manipuleze sistemul juridic și procesul democratic prin răspândirea de informații false sau prin încercarea de a influența anchetele, scrie NYT.

Vezi si alte articole...