luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Înghețată de căpșuni

MedicalÎnghețată de căpșuni

Înghețata de căpșuni este un desert clasic și delicios, perfect pentru o zi fierbinte de vară. Este făcută cu doar câteva ingrediente simple: căpșuni, smântână, zahăr și suc de lămâie.

Iată o rețetă ușoară pentru înghețată de căpșuni:

Ingrediente:

2 căni de căpșuni proaspete sau congelate

1 cană de smântână

1/2 cană de zahăr

1 lingură de suc de lămâie

Instrucțiuni:

Dacă folosiți căpșuni proaspete, clătiți-le și tăiați-le în bucăți. Puneți căpșunile, smântâna, zahărul și sucul de lămâie într-un blender. Amestecați până când amestecul devine cremos. Turnați amestecul într-o mașină de înghețată și amestecați conform instrucțiunilor producătorului.

Dacă nu aveți mașină de înghețată, turnați amestecul într-un recipient etanș și congelați timp de cel puțin 4 ore, amestecând la fiecare oră.

Odată ce înghețata este înghețată, serviți-o imediat și bucurați-vă!

Sfaturi:

Pentru o aromă mai intensă de căpșuni, folosiți căpșuni coapte. Adăugați o lingură de extract de vanilie pentru o aromă intensă. Decorați cu frișcă, sos de ciocolată sau nuci tocate. Bucurați-vă de înghețata de căpșuni ca atare sau serviți-o cu un tort sau o prăjitură.

Poftă bună!

Vezi si alte articole...