luni, iulie 15, 2024

Întărzieri foarte mari ale trenurilor în Gara de Nord, ieri, în timpul Codului Portocaliu de caniculă

Din OrasÎntărzieri foarte mari ale trenurilor în Gara de Nord, ieri, în timpul Codului Portocaliu de caniculă

În Gara de Nord, ieri, au fost raportate întârzieri semnificative ale trenurilor din cauza Codului Portocaliu de caniculă. CFR Călători a anunțat că circulația trenurilor este îngreunată din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

Conform informațiilor de pe HotNews.ro, ieri, pe panourile din Gara de Nord au fost afișate întârzieri de până la 80 de minute. Panoul de plecări indică faptul că mai multe trenuri au avut startul amânat cu 30 de minute.

În aceeași zi, panoul de sosiri arăta că trenul RE 13211, operat de CFR Călători, avea o întârziere de 80 de minute în drumul său de la Pitești către București. Panoul de plecări indica că trenul IR 1665 avea deja o întârziere de 30 de minute în momentul programat pentru plecare către Iași din Gara de Nord.

CFR a explicat că aceste întârzieri sunt cauzate de temperaturile ridicate înregistrate, care determină circulația trenurilor cu viteze mai reduse decât de obicei.

„CFR SA informează că în perioada 19 – 21 iunie a.c., din cauza temperaturilor ridicate anunțate pe raza județelor aflate sub incidența celor două avertizări de temperaturi caniculare – cod galben și cod portocaliu -, traficul feroviar pe segmentele de cale ferată unde temperatura la nivelul șinei ajunge și chiar depășește 50 de grade Celsius se va desfășura în condiții speciale, cu reducerea vitezei de circulație a trenurilor, în anumite intervale orare”.

Viteza trenurilor va fi redusă cu aproximativ 20 – 30 km/h față de viteza normală în zonele afectate de temperaturi extrem de ridicate.

Pentru următoarele zile, zonele sub avertizare Cod Galben includ nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte din Transilvania, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea. Zonele aflate sub Cod Portocaliu sunt Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei.

CFR SA recomandă călătorilor să verifice informațiile despre orele de sosire și plecare a trenurilor: în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care au achiziționat/sau doresc să achiziționeze bilete, să consulte periodic site-urile operatorilor pentru actualizări.

Vezi si alte articole...