sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Japonezul Noriaki Kasai, legendarul săritor cu schiurile, a revenit în concursuri la aproape 51 de ani

SportJaponezul Noriaki Kasai, legendarul săritor cu schiurile, a revenit în concursuri la aproape 51 de ani

La 50 de ani și 222 de zile, Noriaki Kasai a sărit, sâmbătă, 14 ianuarie, în prima etapă a Cupei Continentale de la Sapporo, locul său natal, relatează Blick, unde, potrivit paginii oficiale a Federației Internaționale de Schi (FIS), a terminat pe locul 37.

Kasai a concurat ultima dată în Cupă Mondială pe 2 februarie 2020 și a participat la Cupa FIS până în martie anul trecut.

A revenit în concursurile oficiale sâmbătă, când a sărit 104,5 metri. Rezultatul modest nu-l descurajează pe veteran, care a promis să continue în lumea „icarilor moderni” până la… 58 de ani de ani, „dacă sunt sănătos”.

Motivul îl explică sportivul nipon: „Când am ajuns la 40 de ani, am decis că la 50 mă voi retrage, dar Sapporo, locul unde m-am născut, candidează pentru Jocurile Olimpice din 2030”.

Kasai, mereu cu zâmbetul pe buze

Sapporo este și locul unde și-a făcut debutul, pe 17 decembrie 1988. A urmat o carieră cu numeroase succese. Cel mai important este titlul la Campionatele Mondiale de Zbor cu Schiurile de la Harrachsdorf (Austria), în 1992. 

Kasai este primul sportiv din istorie care a concurat la opt ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă. El a debutat în 1992 la Albertville, când avea 19 ani.

Sportivul din Sapporo are un argint pe echipe la Lillehammer (1994), un argint individual și un bronz pe echipe la Soci, în 2014.

În 2020, el a primit un certificat Guinness World Records, după ce a luat cele mai multe starturi individuale la evenimentele de Cupa Mondială la sărituri cu schiurile (569). În total, are 17 victorii și 54 de podiumuri.

Vezi si alte articole...