sâmbătă, aprilie 20, 2024

Jocurile Olimpice 2024. S-au pus în vânzare biletele pentru turneele de fotbal

SportJocurile Olimpice 2024. S-au pus în vânzare biletele pentru turneele de fotbal

Jocurile Olimpice 2024. Un milion de bilete au fost puse în vânzare pentru turneele de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, din vara acestui an, a anunţat Tony Estanguet, preşedintele Comitetului de organizare.

Bilete disponibile la Jocurile Olimpice 2024

Biletele sunt disponibile începând de miercuri seară, pe site-ul oficial al JO 2024, iar iubitorii fotbalului mai au încă la dispoziţie tichete inclusiv pentru finala feminină, la preţul de 135 de euro. Au mai rămas bilete şi pentru alte discipline din cadrul JO 2024, precum şi pentru ceremonia de deschidere, pentru care doritorii vor trebui să scoată însă din buzunar 2.700 de euro pentru un tichet.

Jocurile Olimpice

Turneele de fotbal din cadrul Olimpiadei de la Paris (masculin şi feminin) se vor desfăşura între 24 iulie şi 10 august, în şapte oraşe franceze: Bordeaux, Lyon, Marsilia, Nantes, Nisa, Saint-Etienne şi Paris, ambele finale fiind programate pe stadionul Parc des Princes.Echipa masculină de fotbal a Franţei va debuta la turneul olimpic pe 24 iulie, împotriva selecţionatei Statelor Unite, pe Stade Velodrome din Marsilia.

Măsurile luate de organizatori

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 au mai declarat că vor reduce la jumătate emisiile și vor aduce „o contribuție pozitivă la climă”. Cu toate acestea, grupurile de mediu au numit afirmațiile „înșelătoare”. „Vrem să demonstrăm că putem desfășura aceste Jocuri cu jumătate din emisii”, afirmă Georgina Grenon, director de excelență de mediu pentru Paris 2024.

Jocurile Olimpice

„În măsura în care este posibil din punct de vedere tehnic, în 2024, vom face tot posibilul pentru a reduce, reduce, reduce”, insistă Grenon.

Cum va ajuta compensarea carbonului

Organizatorii Paris 2024 susțin că compensarea carbonului va consolida Jocurile ca lider global în dezvoltarea durabilă. „Compensând și mai multe emisii de CO2 decât cele noi, vom asista la primul eveniment sportiv major, pozitiv pentru climă”, concluzionează ei.

Compensarea implică investiții în proiecte „verzi”, cum ar fi reîmpădurirea, concepută pentru a oferi o reducere echivalentă a emisiilor de CO2 în atmosferă.

Vezi si alte articole...