sâmbătă, aprilie 20, 2024

Kremlinul îl invocă din nou pe Hitler și spune că lumea vrea să aplice Rusiei ”soluția finală”

ExterneKremlinul îl invocă din nou pe Hitler și spune că lumea vrea să aplice Rusiei ”soluția finală”

Moscova susține că nu a văzut propuneri serioase pentru pace în Ucraina și acuză Occidentul că vrea să aplice Rusiei ”soluția finală”, după modelul lui Adolf Hitler.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a afirmat miercuri în conferinţa de presă anuală că Moscova nu a văzut deocamdată propuneri serioase pentru pace în Ucraina şi că ideile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pe acest subiect sunt inacceptabile.

Şeful diplomaţiei ruse a asigurat că Moscova este gata să discute despre conflict cu ţările occidentale şi să răspundă la orice propunere serioasă, dar că orice discuţie trebuie să abordeze şi preocupările în context mai larg ale Rusiei cu privire la securitate.

Lavrov şi-a reiterat apelul către NATO de a-şi retrage „infrastructura militară” din Ucraina şi din alte ţări apropiate de graniţele Rusiei.

Oficialul Kremlinului a pus conflictul din Ucraina pe seama unui „război hibrid” al SUA împotriva Rusiei şi a spus că Washingtonul foloseşte aceeaşi tactică ca Napoleon şi naziştii în încercarea de a subjuga Europa pentru a distruge Rusia, potrivit News.

Kremlinul îl invocă din nou pe Hitler și compară Holocaustul cu situația Rusiei

Folosindu-se de Ucraina ca de un intermediar (proxy), „ei duc un război împotriva ţării noastre cu aceeaşi sarcină: «soluţia finală» pentru problema rusă”, a declarat şeful diplomaţiei ruse într-un lung discurs susţinut miercuri dimineaţă.

„La fel cum Hitler a vrut o «soluţie finală» pentru chestiunea evreiască, acum, dacă îi citiţi pe politicienii occidentali, ei spun clar că Rusia trebuie să sufere o înfrângere strategică”, a insistat Serghei Lavrov.

„Soluţia finală” a fost proiectul Holocaustului lui Hitler, care a dus la uciderea sistematică a 6 milioane de evrei, precum şi a membrilor altor minorităţi.

Serghei Lavrov a provocat indignare la nivel internaţional şi anul trecut, în mai, când, invocându-l în mod similar pe Hitler, a spus că liderul nazist avea „sânge evreiesc”, ceea ce a atras proteste furioase din partea Israelului.

Vezi si alte articole...