sâmbătă, iunie 15, 2024

La Patinoarul Berceni Arena ar putea avea loc în 2025 Campionatul Mondial de Hochei

Din OrasLa Patinoarul Berceni Arena ar putea avea loc în 2025 Campionatul Mondial de Hochei

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că Patinoarul Berceni Arena ar putea găzdui Campionatul Mondial de Hochei anul viitor. Lucrările la patinoar se apropie rapid de finalizare.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Daniel Băluță le-a transmis bucureștenilor că Berceni Arena ar putea fi locul de desfășurare al Campionatului Mondial de Hochei din 2025.

„Campionatul Mondial de hochei pe gheață U18 s-ar putea organiza la Patinoarul Berceni Arena! Federația Română de Hochei a înaintat deja candidatura la nivel international pentru ca patinoarul comunității noastre să fie gazda acestui eveniment sportiv de mare amploare, care se va desfășura între 10 și 16 aprilie 2025!”

Berceni Arena se conturează ca un patinoar de mari dimensiuni, comparabil cu cele din alte orașe europene. Lucrările avansează zilnic, iar clădirea începe să prindă formă. Edilul a transmis recent că: suprafața de joc a fost turnată, mantinela este în curs de montare,
fațada clădirii este în lucru.

Berceni Arena va deveni un patinoar de mari dimensiuni, ideal pentru antrenamentele echipelor de hochei și patinatorilor profesioniști, cu o investiție totală de 10 milioane de lei.

Lucrările pentru acest proiect au fost reluate în 2022, cu un termen estimat inițial pentru finalizare în decembrie același an. Cu toate acestea, construcția nu a fost încă finalizată.

Clădirea patinoarului olimpic din zona Apărătorii Patriei va avea un regim de înălțime P+1E. Suprafața construită desfășurată va fi de aproximativ 6.500 de metri pătrați, iar spațiile verzi vor acoperi 3.000 de metri pătrați, incluzând aproximativ 70 de arbori plantați. În ceea ce privește parcarea, PS4 a anunțat că vor fi disponibile 73 de locuri pentru mașini mici și două pentru autocare.

Vezi si alte articole...