luni, mai 27, 2024

Lifturile de la pasajul pietonal Piața Presei Libere au fost înlocuite

Din OrasLifturile de la pasajul pietonal Piața Presei Libere au fost înlocuite

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut cunoscut că lifturile de la pasajul pietonal Piața Presei Libere au fost înlocuite. Această schimbare fusese anunțată încă din vara anului 2023, de către viceprimarul cu atribuții de la acea vreme, Stelian Bujduveanu. Nicușor Dan a transmis locuitorilor orașului că pasajul pietonal de la Piața Presei Libere a fost dotat acum cu noi lifturi, moderne și funcționale. Edilul a subliniat că această investiție a fost necesară, deoarece vechile lifturi erau defecte.

„Investiția a fost necesară, având în vedere faptul că lifturile vechi au fost vandalizate și nu mai erau funcționale.

După demontarea acestora, Administrația Străzilor București a igienizat spațiile, a înlocuit sticla securizată a cabinelor și a montat lifturile noi”.

Anunțul privind înlocuirea lifturilor defecte de la Piața Presei Libere a fost făcut în vara anului 2023, mai exact în luna iulie. Pe lângă această schimbare, locuitorii orașului au fost informați că vor fi înlocuite și scările rulante de la Pasajul Universității.

Deși a trecut un timp considerabil de la anunțul inițial, lucrările pentru înlocuirea scărilor nu au fost încă finalizate. La data de 22 aprilie 2024, primarul Capitalei a anunțat că acestea sunt în curs de desfășurare.

Edilul a precizat că, până la acea dată, toate scările vechi fuseseră îndepărtate, iar montarea celor noi urma să înceapă în luna respectivă. Cu toate acestea, nu s-a specificat o dată exactă pentru finalizarea lucrărilor.

Primele scări din Pasajul Universității care urmau să fie înlocuite sunt cele dinspre Facultatea de Geografie. Iată anunțul făcut de primar:

„Lucrările pentru schimbarea scărilor rulante de la Universitate avansează. Au fost demontate cele opt scări vechi din pasajul pietonal. În prezent se fac lucrări pregătitoare pentru instalarea noilor scări, verificarea structurii și prinderea elementelor de suport pentru montaj.

În cursul lunii mai vom începe montarea scărilor”.

În plus față de demontarea celor 8 scări vechi din pasajul pietonal, Nicușor Dan a declarat că echipele aflate sub autoritatea PMB au efectuat și curățenia zonei.

Vezi si alte articole...